Vihar zúdul az országra, már a figyelmeztetést is kiadták (Videó)

2024. augusztus 17. 10:37

Estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

2024. augusztus 17. 10:37
null

Nyitókép: MTI/Varga György

A HungaroMet jelentése alapján úgy látszik, hogy ma ismét megdőlhet az országos napi melegrekord. Nyugat felől nedvesebb léghullámok áramlanak fölénk. Ezért ma már időszakosan erősen felhős is lehet az ég. Többfelé is lehet számítani záporra, zivatarra, illetve időszakos esőre.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat – jelezte a katasztrófavédelem. Arról számoltak be, hogy a Dunántúl délnyugati részein valószínű legkevésbé csapadék, valamint a szél csak zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 39 fok között alakul

A beszámolóból kiderült, hogy ismét megdőlhet a még 2022-ben a bajai Kübekházán mért 37 fokos napi maximum-hőmérsékleti rekord. Az előrejelzések szerint éjszaka sem számíthatunk lehűlésre, estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a legtöbb helyen 19 és 25 fok között valószínű, a hidegre hajlamos helyeken lehet ennél pár fokkal hűvösebb is.

Az időjárásjelentésből kiderült, hogy vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, ennek esélye délkeleten, keleten a legkisebb. A déli, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, 

helyenként erős, zivatarban viharos lökések kísérik.

Délután általában 33 és 38 fok között alakul majd a hőmérséklet

Úgy tűnik, hogy egyelőre még marad nagyon meleg idő, nyugat felől nedvesebb levegő érkezik térségünkbe, így egyre változékonyabbra fordul időjárásunk, valamint vasárnap vagy hétfő tájékán várhatóan egy front is, amelye eléri északnyugat felől a Kárpát-medencét.

***

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2024. augusztus 17. 14:35
Eső, eső és eső az kell, nem özönvízszerű, hanem essen normálisan napokig.
kata56
2024. augusztus 17. 13:30
Vegre.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 17. 13:19
Ja, vihar az nem volt.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 17. 13:17
Esett egy kis eső, igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!