Újabb részletek derültek ki az Eötvös Gimnázium körüli botrány hátteréről

2023. január 27. 12:29

Egy ATV-nek nyilatkozó férfi még két ismert emberről tud, akik fizettek azért, hogy az Eötvösbe járhassanak a gyerekei.

2023. január 27. 12:29
null

Ez egy nagyon jó eszű, okos gyerek, és hát úgy fogalmazott, hogy szenvedett ott. (...) Emiatt hozta ki ezt a történetet most a napvilágra”  nyilatkozta az ATV-nek a héten kirobbant középiskolai botrány egyik szereplőjének ismerőse. 

A Metropol által nyilvánosságra hozott hangfelvételen egy édesapa beszél az ország egyik legjobb középiskolájának egyik alapítványi vezetőjével. A szülő elmondja, hogy már teljesítette a kért összeget, majd rákérdez, hogy félmillió forint kevés volt-e, mire azt a választ kapja, hogy nem, és hogy „akármi történik, a gyereket fel fogják venni”.

Sebestyén Balázsék is megszólaltak az Eötvös Gimnázium körüli botrányról

Szerda óta kering egy hangfelvétel arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Először még a rendőrség azt válaszolta, hogy az ügy kapcsán nem érkezett hozzájuk feljelentés. Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba.

Az édesapa egyik ismerőse most részleteket árult el az ügy hátterével kapcsolatban.

Eszerint az apa 2020 februárjában, önvédelemből, egy belvárosi kávézóban készítette a felvételt, mert a megállapodással ellentétben, a pénzt nem a felvételi után, hanem – az iskolaigazgató lányának lakásfelújítása miatt – hónapokkal előbb oda kellett adnia. Aztán később állítólag újabb összeget kértek tőle. A teljes felvétel szerinte 35 perces, és a napokban kiderült az is, hogy a gyereket ért iskolai atrocitások miatt került nyilvánosságra a felvétel.

A férfi még két ismert emberről tud, akik fizettek azért, hogy az Eötvösbe járhassanak a gyerekei.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2023. január 27. 21:07
a brüsszeliták korruptak, az ukrán vezetés korrupt, és most kiderült, az egyetlen és igaz magyarországi elit is az. Oly csalódott vagyok.
zsolti123
2023. január 27. 20:20
Felháborodtak a diákok is! Az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni - A METROPOL FELHÍVÁSA A SZÜLŐKHÖZ ÉS A DIÁKOKHOZ https://metropol.hu/aktualis/2023/01/eotvos-gimnazium-felhivas? https://videa.hu/videok/metropol/emberek-vlogok/felhaborodtak-a-budapestiek-az-eotvos-6hgifyXrezsQ645J https://www.origo.hu/itthon/20230127-eotvos-gimnazium-felhivas-metropol.html
szürkeSzarvas
2023. január 27. 15:42
A belpesti "elit" kozmopolitizmussal fertőzött szadesszellemű fészkeinek igazi arca. Sujtsa őket a dolgozó nép megvetése..
Takagi
2023. január 27. 14:55
Ballibsi maffia hálózat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!