Az Eötvös Gimnázium tájékoztatta a PDSZ ügyvivőt, hogy az iskola körüli botrány koholmány – ő pedig elhiszi ezt

2023. január 26. 21:55
Az ügyben már a rendőrség is nyomoz.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, szerdán egy hangfelvétel látott napvilágot, amely alapján úgy tűnik, pénzért akartak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Cikkünkben azt is megírtuk: egyelőre nem világos, hogy valóban az történik-e, ami a felvételen hallatszik, de azóta már a rendőrség is nyomozást indított az ügyben. 

Nyomozást rendeltek el az Eötvös József Gimnázium körüli botrány kapcsán

A Magyar Nemzet cikke szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője úgy nyilatkozott, hogy amikor gimnázium vezetőségétől tájékoztatást kért, ha kérdezik, szakszervezeti vezetőként mit mondjon, van-e valós alapja a felvételi körüli botránynak, 

közölték vele, hogy mindössze koholmányról van szó.

Nagy Erzsébet azt is elmondta, hogy mindig elfogadja azt, amit egy közvetlen kollégája állít, amíg ennek az ellenkezője nem bizonyosodik be. A lap megjegyzi azt is: Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke még nem hallott a botrányhoz hasonló esetről, de meg szeretné várni a vizsgálatok végét ahhoz, hogy állást foglaljon.

Folytatódik az Eötvös József Gimnázium körüli botrány: újabb felvételek kerültek napvilágra

Nyitókép: Mediaworks 

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Porschét is elvitték"

Új nick? De szellemes. X

Azt, hogy a gimnáziumokban létezik egy bizonyos százalékú protekciós felvétel, nyílt titok. Ez nem feltétlenül pénzes, de létezik. Az AKG az, amelyik ezt a licitites helyekkel legitimálja is. Van a dolognak egy bizonyos betyárbecsülete is, mivel a gimiknek sőt a gyerekeknek sem érdekük mélyen szint alatti tanulókkal feltölteni az osztályt, mert az hamr visszaüt, és megkérdezik, hogyan került ez ide, vagyis általában csak olyat vesznek fel így, aki nem lóg ki vészesen lefelé. Ez egyébként nagyjából összevág az egyetemek fizetős - nem fizetős helyei meghatározásával ill. ponthatáraival.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés