A jászberényi választás bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia

2023. január 19. 21:09

Bánó Attila
Magyar Nemzet
Az ellenzék jászberényi győzelme figyelmeztető jel.

„Mindannyian tudjuk, a lokálpatrióta érzületnek jelentős a vonzereje, de mindjárt hozzátehetjük, hogy Magyarországon ez a vonzerő édestestvére a hazaszeretetnek és a szereteten alapuló keresztény szellemiségnek. Azt is tudjuk, hogy az ezekhez kapcsolódó érzésekkel vissza lehet élni. Ezt azért fontos hangsúlyozni éppen a jászberényi választások fényében, mert a Jobbik valamikor radikális jobboldali pártként tűnt fel az országos politika színpadán, s eleinte jobbról támadta a nemzeti-keresztény irányultságú Fidesz–KDNP-t. Úgy tett, mintha nemzeti elkötelezettség dolgában képes lenne túlszárnyalni nagy riválisát.

Sokan el is hitték, hogy ez a párt lesz a nemzet nagy ígérete, bár egyes prominens tagjainak antiszemita és romaellenes megnyilvánulásai sokakban kétségeket ébresztettek. Azután bekövetkezett a nagy fordulat: a Jobbik elárulta korábbi, nemzeti önrendelkezést hirdető céljait, s ezzel szembeköpte választóit és saját magát. Nem szavazta meg a bevándorlást szabályozó alaptörvény-módosítást, támogatta a CEU-t és Soros György szervezeteit, a tavalyi országgyűlési választások előtt látványosan behódolt Gyurcsány Ferenc DK-jának és összefogott a globalista érdekeket kiszolgáló balliberális pártokkal. (Az már a sors iróniája, hogy a DK ezúttal kihátrált Budai Lóránt mögül.)

Szóval, a Jobbik most lelkesen ünnepli a jászberényi eredményt, de ne tévesszen meg bennünket ez a nagy lelkesedés, a lokálpatrióták iránti hatalmas szimpátia. Ez a társaság lelkesedett már sok mindenért. Láttunk tőle náci karlendítést, a Duna-parti cipőkbe köpködést, zsidók parlamenti listázását, majd ugyanezzel a lendülettel összeborulást azzal a balliberális ellenzékkel, amelynek Brüsszelbe rohangászó tagjait Rákay Philip médiaszereplő joggal nevezte hazaáruló tagozatnak.

Az ellenzék jászberényi győzelme figyelmeztető jel. Nemcsak a nemzeti oldal pártjai, hanem a helyi érdekek képviselete iránt elkötelezett valódi civilek és lokálpatrióták számára is. Figyelmeztető jel, mert a patriotizmus lehet őszintén gondolt törekvés, de lehet értéktelen transzparens is, amely mögött politikai kaméleonok menetelnek. Ott menetel például az amerikai pénzekből kampányoló Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi polgármester és volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyesek számára azért hiteles, mert azt hirdeti és hirdette magáról, hogy jó keresztény. Másoknak Gyurcsány Ferenc az igazi, mert egyszer azt állította, hogy bérmálkozott egy darabig. Ezek az urak azonban éppen azt a magyar kormányzatot igyekeznek megtorpedózni, amely heroikus küzdelmet vív a nemzetközi balliberális túlerővel szemben.

Vegyük észre: a jelenlegi magyar kormány már a negyedik ciklusban bizonyítja – nem szavakkal, hanem tettekkel –, hogy amit hirdet, azt komolyan gondolja. Hosszú ideje védelmezi nemzeti érdekeinket, szuverenitásunkat. Ezt látványosan bizonyítják a nyugati fenyegetőzések, pénzelvonások, az ellene irányuló politikai és médiatámadások.

Jászberény pedig bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia. A választók vasárnapi döntését éppúgy tiszteletben kell tartani, mint a múlt év április 3-ait.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés