Megcsappant az érdeklődés a tanártüntetések iránt

2023. január 7. 14:49
Itt az egyeztetések és a jövendő béremelések hatása.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy szombaton ér véget a csekély érdeklődésre számot tartó Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom hirdetett meg. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a lap megkeresésére elmondta: a kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására

„a politikailag motivált pedagógustüntetések” száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant.

„A magyar kormány korábban soha nem látott mértékű pedagógusbér-emelési programmal, és valódi párbeszéden alapuló, az egyeztetés iránt fogékony tanárok bevonásával vágott bele az oktatási rendszer – senki által nem tagadott – hiányosságainak orvoslásába” – reagált a lap megkeresésére Tóth Erik.

Elmondta: „A kétoldalú egyeztetések, valamint a több lépcsőben megvalósuló béremelések hatására a politikailag motivált pedagógustüntetések száma ugyan nem csökkent, az érdeklődés azonban rendkívüli mértékben megcsappant.  Ennek az oka egyértelmű: az ellenzéki pártok rendre rátelepednek ezekre az első ránézésre független megmozdulásokra, majd kormányellenes demonstrációkká formálják őket, degradálva a közoktatás egyébként kiemelt fontosságú ügyét”.

Emlékeztetett:

2023-ban 21, 2024-ben 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos béremelés is megvalósulhat

Ennek előfeltétele, mondta, hogy az Európai Bizottság tartsa magát a korábban megkötött megállapodás betartásához és a magyarokat megillető források folyósításához.

Mint ismert, hétfő reggel kezdődött Miskolcon a Tudásmenet az oktatásért című esemény, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és a noÁr mozgalom hirdetett meg. Az akció célja, hogy a résztvevők hat nap alatt elgyalogoljanak a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig. A táv körülbelül 180 kilométer, így a menetelők mindennap körülbelül harminc kilométert tettek meg. Totyik Tamás tájékoztatása szerint

tegnap körülbelül száz fővel indult el a menet.

Kép forrása: Facebook 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pótlék beszámít a nyugdíjba.
Tudtommal a pótlék a fizetés 10%-a és nem 20 ezer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés