„Ha Magyarországra költöznénk, jogi szempontból eltűnne a családom” – véli az olasz homoszexuális politikus

2022. december 9. 10:02
Nichi Vendola reméli az olasz kormány nem áll Orbán Viktor oldalára.

A La Repubblica, olasz napilap interjút készített Nichi Vendola, homoszexuális olasz politikussal, aki Puglia régió volt kormányzója, a baloldal színeiben politizál. Vendola szerint „az Európai Unió az állampolgári jogok egyetemességén alapszik: a rendeletjavaslat esetében alapvetően a szivárványcsaládok gyerekeinek jogainak védelméről van szó”. A politikus azt tanácsolja, hogy a valóságot kell előtérbe helyezni, és tisztelni kell az embereket.

Remélem, hogy az olasz kormány nem áll Orbán Viktor, magyar miniszterelnök oldalára”

– nyilatkozta.

„Másodosztályú család”

Arra az újságírói kérdésre, miszerint Vendola gyerekének kevesebb joga van-e, és hogy az ő családja másodosztályú család-e, Vendola azt a választ adta, hogy „ha úgy döntenénk, hogy például Magyarországra költözünk, akkor a fiam jogai a felére csökkennének, és jogi szempontból eltűnne a családom. Ha Európa mindenekelőtt nem az egyenlőséget és a teljes jogokat jelenti,

akkor Európa semmissé válik”. 

Vendola szerint meg kell védeni a gyerekek jogait, „a kiskorúak egyenlőtlen jogainak megteremtése azt jelenti, hogy tápláljuk az előítéletek gépezetét, és kényelmetlenséget keltünk az emberekben. Így a gyerekeinket a bürokrácia és a nemzeti jogszabályok fekete lyukaiba taszítjuk” – tette hozzá az olasz politikus.

Nyitókép: Facebook

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meglio rimanere a casa..ti consiglio sul serio.

Javasoljuk neki a bejegyzett élettársi kapcsolatot.
Az viszont látszik, hogy sok ilyen pár tud venni gyereket.

Ha nem írták volna, hogy baloldali politikus, akkor is ebből nyilvánvalóvá vált volna:
„ha úgy döntenénk, hogy például Magyarországra költözünk, akkor a fiam jogai a felére csökkennének, és jogi szempontból eltűnne a családom. Ha Európa mindenekelőtt nem az egyenlőséget és a teljes jogokat jelenti, akkor Európa semmissé válik”. 

A baloldal kedvenc módszere a jogra való hivatkozás - pedig Európában ugye még a nyolcvanas években sem volt sehol sem engedélyezett mindaz, amire hivatkozik, tehát miért is tekint úgy ezekre a jogokra, mintha azok öröktől adottak volnának?
Ez az örökös Európára való hivatkozás is érdekes, mert az európai jog a római jogon alapszik, a keresztény erkölcs alapján. A jog "törvény előtti egyenlőséget" ismer, amire ő hivatkozik, olyat a legutóbbi időkig nem, a "teljes jog" számomra értelmezhetetlen fogalom, tehát ezek hiánya nem fenyegethetik Európát - ezzel szemben, amit ő szeretne, az igen.

A fia jogai már így is a felén vannak, ha nincs anyja, hanem két apja van.
Illetve két apja sincs, hanem van egy apja és egy anyja külön-külön és az apjának van férfi élettársa, hol ez, hol az.
Gyönyörű család.

Valóban, mivel az élettársi közösséget egyneműek esetében is elismeri a magyar jog ezért kérdéses, hogy milyen jogai szenvednének csorbát.

A felmenőim nem voltak buzik, mégis jogfosztottak lettek és így én is.

Ez meg itt nyavalyog. A szégyentelen rohadt életbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés