„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

2022. december 2. 13:03
A beszélgetés leirata rávilágít arra, hogy hatalmas szakadékok vannak Oroszország és a nyugati kormányok között.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával kapcsolatban „romboló hatású”, és felszólította Berlint, hogy gondolja át a megközelítését – közölte a Kreml.

A telefonbeszélgetésről szóló felolvasása arra szolgált, hogy rávilágítson az Oroszország és a nyugati kormányok közötti szakadékra Ukrajna ügyében, annak ellenére, hogy Moszkva és Washington az elmúlt 24 órában egyaránt azt mondta, hogy elvileg nyitottak a tárgyalásokra.

Felhívták a figyelmet a nyugati államok, köztük Németország romboló vonalára, amelyek fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet és kiképzik az ukrán hadsereget”

– közölte a Kreml. „Mindez, valamint az Ukrajnának nyújtott átfogó politikai és pénzügyi támogatás ahhoz vezet, hogy Kijev teljes mértékben elutasítja bármilyen tárgyalás gondolatát”.

Kijev szerint a béketárgyalások csak akkor lehetségesek, ha Oroszország abbahagyja az ukrán területek támadását, és kivonja csapatait ukrán földről. Egyébként miután Putyin szeptemberben kimondta az ukrán területek annektálását, Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy a tárgyalások nem lehetségesek, amíg Putyin hatalmon van, bár Ukrajna az elmúlt hetekben nem hangsúlyozta ezt a feltételt.

Putyin felszólította a német felet, hogy az ukrajnai eseményekkel összefüggésben gondolja át megközelítéseit”

– tette hozzá a Kreml.

Közben meg Biden és Putyin is tárgyalna...

A beszélgetésre egy nappal azután került sor, hogy Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban találkozott Emmanuel Macron francia államfővel, és Biden kijelentette, hogy hajlandó tárgyalni Putyinnal, ha a Kreml vezetője bizonyítja, hogy érdekelt a háború befejezésében.

A Kreml pénteken korábban azt mondta, hogy diplomáciai megoldást akar, és Putyin mindig is nyitott volt a tárgyalásokra, de ezt nehezíti, hogy Washington nem hajlandó elismerni az ukrán területek orosz annektálását. Az esetről ide kattintva olvashat bővebben...

Nyitókép: MTI/EPA pool/Clemens Bilan

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És te kinek a szempontjából nézed az eseményeket? Miért tiltják be nyugaton az orosz médiumokat, miért félnek hogy ott megismerik Putyin szempontjait, miért csak a liberális lakájmédia által közölt információk juthatnak el a nyilvánossághoz?

Nincs egyoldalú, fekete fehér igazság, csak az EU törekszik ezt sulykolni. A nácik és kommunisták ugyanígy működtek, ezért látjuk most ennek a két diktatúrának az esszenciális keverékét.,

A Donbaszban 13 ezer orosz áldozat van. Semmi nem bizonyítja, hogy az oroszok mondanivalója a háborúról hamisabb, mint a nyugati narratíva,

A mi a választott nevedet illeti, arra nyugaton volt már példa, és ami nyugaton megjelenik, még ha egyelőre szórványosan is, azt előbb utóbb nálunk is megpróbálják először finoman, érzékenyítés témájává tenni, majd eljutunk odáig is, hogy alapvető emberi jog.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés