Ez az igazi fekete péntek – a kormány totális frontot nyitott a tanárok ellen

2022. december 2. 10:01

Válasz Online
Válasz Online
A helyzet egyértelmű: a kormány a héten totális frontot nyitott a tanárok ellen. Statuálja a példát.

„Szeptember végén, amikor a Kölcsey tiltakozó tanárait tették utcára, még úgy-ahogy hihető is lehetett, hogy a helyi tankerületi vezető buzgólkodta túl a dolgot. Még lehetett értelmes embernek tűnve a tanárok fizetésének sokszorosát hazahordó csinovnyik megfelelési kényszerét, nem pedig a hatalom brutalitását látni a kirúgások mögött – hiszen azokat nem követték újabbak, s még egy-két félszeg kormányzati nyilatkozat is elhangzott a tanárok követeléseinek jogosságáról.

Ennek most vége van. Szerdán lett vége, amikor utcára tettek újabb nyolc fővárosi tanárt, amiért munkabeszüntetéssel is tiltakoztak a közoktatásban fennálló állapotok ellen. Ezúttal a hatalom már nevére is vette a kirúgásokat. Pintér Sándor nevére: a belügyminiszter MTI-közleményt adott ki a kirúgásokról és arról, hogy pontosan ezt várja el tankerületi végrehajtóitól. A gyalázatban részük van persze utóbbiaknak is, de annak egészét rájuk ezentúl nem kenheti már a hatalommal szemben a végletekig jóhiszemű polgár sem.

A helyzet egyértelmű: a kormány a héten totális frontot nyitott a tanárok ellen. Statuálja a példát.

A tanár akkor nyissa ki a száját, amikor a frissiben is elavult központi tantervben leírtakat recitálja az egyetlen tankönyvből, amelyet használhat (és amely használhatatlan). Minden egyéb esetben a tanár neve: kuss.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fizetem az adót, méghozzá jó sokat. A gyerekeim közoktatását ebből finanszírozzák, így elvárom, hogy az iskolában a tananyagot tanítsák, ne poltikai agitációt kelljen hallgatniuk. Emellett az a gyerek, aki csendes, ne adj'isten hangot ad annak, hogy a normalitás talaján áll, folyamatos zaklatásnak van kitéve a széllibsi osztálytársai részéről. Ezzel is foglalkozhatna a tanári kar, ahelyett, hogy fűtik a hangadókat.

Én még azt is megkérdezném, hol voltak a mostani elégedetlenkedők akkor, amikor Gyöngyöspatán a tanítást ellehetetlenítő rendzavarókat 100 millióval jutalmazták? Az a tanárok és a tanítás rendjéért, gyermekük előremeneteléért aggódó szülők megalázása volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés