Ókovács Szilveszter biztos, hogy megpályázza az Operaház főigazgatói székét

2022. december 1. 16:02
A jelenlegi főigazgató folytatni szeretné a megkezdett munkát.

Új pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére, miután az előző pályázat eredménytelenül zárult – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére idén augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított hatvan napon belül kell kiírni - áll a közleményben.

Mint írták, Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

„Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőben történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekébe, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében” – hangsúlyozza a kommüniké.

További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.

„Mindenképp indulni fogok a következő pályázaton is”

Ókovács Szilveszter jelenlegi főigazgató a hírt elsőként az Indexnek kommentálta. 

Úgy fogalmazott: „mindenképp indulni fogok a következő pályázaton is. Áttekintem a pályázati anyagomat, és azt a kért új szempontok alapján kiegészítem.

A megkezdett munkát folytatni szeretném a következő öt évben a csapatommal együtt”

– jelentette ki Ókovács Szilveszter.

MTI/Index

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner
 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés