Német lap: Szorul a hurok Orbán Viktor körül

2022. november 30. 12:30
A Frankfurter Rundschau részletesen írt az Európai Bizottság hazánkkal szembeni feltételeiről.

A portál azt írja, az Európai Bizottság pénteken vélhetően azt fogja kezdeményezni, hogy vonjanak meg több milliárdnyi támogatást Magyarországtól, ehhez azonban a pénzügyminiszterek áldása is szükséges és sok minden változhat az Európai Tanácsban is. A retorzió oka a nagy fokú korrupció és a jogállami elvek megsértése –írják, majd azzal folytatták, hogy az uniót nem hatotta meg, hogy a magyar kormány ígéretet tett, hogy a hiányosságokat pótolja. 

A német lap felelevenítette, hogy az EP-képviselők egy része azzal vádolja a magyar miniszterelnököt, hogy „a közösségi pénzeket illetéktelen zsebekbe juttatja”. 

A jogállami eljárás jóvoltából immár van mód az uniós pénzek befagyasztására”

– olvasható.

Idézik a német liberális politikust, Moritz Körnert, aki szerint Magyarország a korrupció fertője, valamint a híresen magyarellenes Daniel Freundot is, aki szerint „ha a jogállami elvekről van szó, akkor nem szabad belemenni semmiféle rossz kompromisszumba” Magyarországgal.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„a közösségi pénzeket illetéktelen zsebekbe juttatja”.  Melyek lennének az "illetékes zsebek"?

Günther Oettinger német pénzügy biztos 2017-ben kifejtette, hogy hol lennének az "illetékes zsebek." A külföldi cégeknél, de a kormány nálunk a hazai cégeket látja illetékesnek, ők viszont az EB szerint valamiért illetéktelenek. Persze érthető, ha ezek a hazai cégek a megrendeléseken keresztül - amiket külföldről nem kapnának meg - fel tudnak fejlődni, akkor feleslegessé tehetik külföldi cégek igénybevételét. Az EU-s pénzek úgy tűnik, arra lettek kitalálva, hogy úgyis csak nyugaton tudjuk elkölteni.

Ha mégsem, nos akkor az a korrupció.

https://index.hu/kulfold/eurol..

Forrásokat kínai kölcsönből pótolni, az EU-tól való teljes pénzügyi függetlenséget előkészíteni. Ezek a pénzek nem pótolhatatlanok. Ha azok lennének, mi is a lengyelek is már összeomlottunk volna.

Az illetékes zsebek, melyeket az eu-s pénzek megilletnének, a nyugati urak nadrágaiban vannak, ugye, Lügenpresse?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés