Íme az árstophiány oka!

2022. november 29. 16:56
Egy elemző megfejtette az árstopos termékek gyakori hiányának okát.

Deák Dániel, a XXI. század intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán igyekezett magyarázatot találni az árstopos termékek hiányára. Mint írta, „az árstop bevezetése óta sokszor lehet azzal szembesülni a boltokban, hogy nincsen cukor a polcokon.

De mi ennek az oka?

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint pusztán az alacsonyabb ár miatt több cukrot vesznek az emberek, a megnövekedett kereslettel pedig nem tudják tartani a lépést a boltok. A Spar például azt közölte: a kristálycukor esetében a tavalyi egész éves mennyiség már idén nyárra elfogyott. Ez kicsit olyan tehát, mint amikor a koronavírus-járvány alatt látott helyzet ismétlődne meg, amikor mindenki vécépapírt és élesztőt kezdett el halmozni otthon. Hogy mi a tanulság?

Nem kell felhalmozni feleslegesen, mert akkor hiány alakul ki a boltokban. Legyünk tudatosak!”

Nemrég fotóval szúrt oda az elemző az árstopokon gúnyolódóknak

Kicsit több mint egy hete Deák Dániel úgy gondolta, saját szemével győződik meg arról, hogy valóban áruhiányt okoznak-e a bevezetett árstopok – legutóbb a tojásra és a krumplira húzott ársapkát a kormány –, mint ahogy ezzel nagyon sokan riogatnak, bár tény, időnként nem lehet kapni minden terméket.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán azon nyomban meg is osztotta a tapasztalatait. Azt írta, „ma is megbizonyosodtam róla a vasárnapi bevásárlás során: fojtogató az áruhiány az árstop miatt!” – az ironikus bejegyzésével arra utalt, hogy roskadoztak a polcok a tojástól ott, ahol járt.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés