Ennek az egésznek a levét az a szegény lány fogja meginni

2022. november 27. 8:03

Spányi Antal
Népszava
„Pankotai Lilivel kapcsolatban magára a jelenségre hívtam fel a figyelmet.” Interjú.

„Pankotai Lili már nem az egyházi iskola tanulója. Helyénvaló, hogy így alakult?

Nem az én kompetenciám, hogy erről véleményt alkossak. Magára a jelenségre hívtam fel a figyelmet. Két évig voltam katona Nagyatádon, sajátos körülmények között. Érettségije csak a kispapoknak volt. Amikor megláttak minket, vaskos káromkodásba kezdtek, de még ott se beszéltek ennyire csúnyán. A kritikát el lehet mondani normálisan, kulturáltan is. Az iskolának felelőssége, hogy a diákokat megtanítsa helyes módon kifejezni a gondolataikat.

Jelen esetben egy katolikus iskola volt az, amelyik nem végezte jól a dolgát.

Amennyire tudom, ez egy nagy létszámú iskola, sokan járnak oda. Csak egyetlen ilyen eset fordult elő. Tehát az iskola jól végzi a dolgát. Attól tartok, hogy ennek az egésznek a levét az a szegény lány fogja meginni. A bűn mindig önmaga ellen tör. A bűn soha nem visz előre, el kell kerülünk. Nem csak azért, mert a jó Isten számonkéri rajtunk, hanem azért, mert a bűnnel önmagunk ellen dolgozunk, a magunk kárára vagyunk.

A tavaszi parlamenti választás előtt nyíltan támogatta a Bicskén induló fideszes jelöltet, mondván, hogy „nemcsak az egyháznak, hanem az egész társadalomnak és Európának is szüksége van olyan hitvalló, keresztény politikusokra, mint Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos”. Önként ajánlkozott, vagy felkérésre állt mellé a kampányban?

Megkeresett és megkért, én pedig szívesen megtettem, mert ő úgy próbálja segíteni az emberek életét, hogy az összhangban van a katolikus egyház társadalmi tanításával, és azt a családpolitikát próbálja megvalósítani, amit Ferenc pápa is megdicsért a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus végén. Tehát ezt láttam benne, nem volt szó sem politikáról, sem politikai irányzatról vagy pártról.

Márpedig ez keményen pártpolitika.

Én erkölcsi kérdést látok abban, hogy a választókat hozzásegítsem a döntéshez egy ilyen jelentős ügyben. Itt egy ember, aki a családjával együtt minden vasárnap ott van a szentmisén, elismerésre méltó, amit a közösségért tesz. Egyébként nem mindenkit ajánlottam.”

Nyitókép: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszava még él?

A gyerekek aszerint viselkednek, amilyen nevelést kapnak otthon.

Rombolni könnyű, helyreállítani nehéz. Például az egészségügyben, ahol kórházakat bezárva, orvosok, ápolók ezreit elbocsátva - ezzel lényegében külföldre űzve - tettek tönkre mindent. Ezeket meg kell említeni, amikor kedvenceidnek túl nagy pofája van ugyanebben a témában.

Miért ne támogassa a katolikus egyház azt a jelöltet, amelynek programja közelebb áll hozzá? Arra pedig nincs "dogma", hogy a katolikus egyház milyen mélységben legyen jelen a politikában. Az okos mérlegelés feladata a mindenkori szituációban, hogy miként célszerű cselekedni.

Ez a nyilatkozat 2020-ban hangzott el, és a covid járvány elleni védekezésről volt szó.

... A lehallgatási jegyzőkönyv szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumáról így beszélt a volt fideszes államtitkár (Völner):

" Az Emmi egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező lusta ember."

Mondhatta volna azt is, hogy a NER.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés