Oroszországról és a háborúról vitatkozott egymással Puzsér és Toroczkai

2022. november 24. 18:19
Szóba került Magyarország szerepe is.

Másfél év után újra leült vitázni a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában Puzsér Róbert és Toroczkai László. A téma Magyarország helye a világban, kelet és nyugat között volt.

A Mi Hazánk elnöke azzal kezdte, hogy – bár ez most rendkívül távol van – meg kellene teremteni a nyugat és a kelet együttműködését, mert ez a mostani törésvonal – mint mondta – mesterséges, és az amerikai érdekeket szolgálja.

Puzsér szerint a törésvonal nem mesterséges, és a Római Birodalom kettéválásakor már megtörtént.

„Ez nem spekuláció, hogy mi hol állunk. Nem mi fogjuk felszámolni a Krisztus után háromszáz évvel kialakult törésvonalat” – jegyezte meg Puzsér, hozzátéve hogy világos, hogy ettől ez még egy civilizáció, de keresztbe veri a vallási-civilizációs törés.

A publicista Toroczkainak válaszolva kijelentette, a háború nem amerikai érdekeket szolgál, hiszen Putyin kezdte. Az orosz elnök öt különböző egyezményt rúgott fel februárban – érvelt Puzsér, aki szerint ha most nem állítjuk meg Putyint, Oroszország tovább fog menni.

Toroczkai válaszában elmondta, hogy szerinte nagyobb a különbség a katolikusok és a protestánsok, mint a katolikusok és az ortodoxok között. Hozzátette: a mostani helyzet másról, egészen pontosan a geopolitikai helyezkedésről szól.

A teljes vitát alább hallgathatja meg.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki az a Toroczkai?
Felvett a neve is, az sem valódi.
Együtt mozgott Budaházyval, aztán egyikük börtönbe, a másik a Parlamentbe került. Pedig a TV székházat ostromolta még 2006-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés