Mészöly Géza: Még nem fogtam fel igazán, mi történt

2022. november 22. 18:16
A hétfőn késő este elhunyt Mészöly Kálmán fia elmondta: folyamatosan reménykedtek a Szőke Szikla felgyógyulásában.

Mészöly Géza a Sportal.hu-nak nyilatkozva elmondta, Mészöly Kálmán az elmúlt időben sokat volt beteg, gond volt a szívével és a tüdejével is, a kórházban pedig a koronavírust is elkapta, ám azt még sikerült legyőznie. 

Az ember ilyenkor megpróbál felkészülni a legrosszabbra, de közben folyamatosan reménykedik, hogy apu erős, és eddig mindig túlélte a legnehezebb pillanatokat is”

– fogalmazott Mészöly Géza, aki szerint édesapja hétfőn napközben még annyira jól volt édesapja, hogy az egyik ápolónő a rádióból hallható cigányzenére a szórakoztatására táncolni kezdett az ágyánál.

Elhunyt Mészöly Kálmán

Mészöly Kálmán családja arról tájékoztatta hétfőn este a Nemzeti Sportot, hogy 81 éves korában elhunyt Mészöly Kálmán. A 61-szeres magyar válogatott védő, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya november elején került kórházba, ahol elkapta a koronavírust, ám az elmúlt napokban arról lehetett hallani, hogy javult az állapota.

Elmesélte, hogy beszélt az orvossal, aki azzal magyarázta mindezt, hogy sokszor előfordul, hogy a súlyos beteg nem sokkal a halála előtt váratlanul jobban lesz.

Még nem fogtam fel igazán, mi történt, s túl a fájdalmunkon azt kell mondanom: apunak ez már megváltás volt. Kevesen tudják, de az elmúlt időszakban sokat szenvedett.

Isten veled, Kálmán bá!

Életének 82. évében távozott tőlünk Mészöly Kálmán. Én már annak a generációnak a tagja vagyok, akik csak elbeszélésekből, felvételekről ismerhették az ő ikonikus védőjátékát. Viszont azok közé tartozom, akik láthatták még a válogatott élén a nem túl szívderítő kilencvenes években. És természetesen a közelmúltig hallgathattuk tévés megmondásait, visszaemlékezéseit, szakértését.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés