Verekedés, köpködés, anarchikus állapotok – nincs benzin a francia kutakon, egyre feszültebb a helyzet (videók)

2022. október 12. 14:57
A töltőállomások 30 százaléka ellátási zavarokkal küzd, ami miatt egyre több kúton alakul ki hosszú sor. Napi szintű az agresszió, verekedés a kutakon.

Franciaországban egyre súlyosabb a benzinhiány, hiába ültek tárgyalóasztalhoz a szakszervezeti képviselők és a cégvezetés, továbbra sem történt előrelépés a bértárgyalások tekintetében, mivel a vállalatvezetés nem hajlandó megadni a munkavállalók által kért 10 százalékot, csupán az előzőleg beígért 3,5 százalékos emelést – írja a V4NA. A kialakult patthelyzet miatt a legnagyobb francia szakszervezet, a CGT folytatja a szeptember végén elkezdett sztrájkot, a TotalEnergies és az ExxonMobil több olajfinomítója is érintett, sajtóértesülések szerint

a finomítók kétharmada október 10-én hétfő este leállt.

A finomítókban történt munkabeszüntetés következtében egyre nagyobb bajban vannak a benzinkutak is, a töltőállomások 30 százaléka ellátási zavarokkal küzd, ami miatt egyre több kúton alakul ki hosszú sor, minél többen szeretnének bekészletezni.

Az emberek egyre feszültebbek, ezeken a felvételeken is látszik, hogy az országban napi szintű az agresszió, verekedés a kialakult helyzet miatt:

 

 

 

 

Agnès Pannier-Runacher energiaügyi miniszter felhívta rá a figyelmet a Twitteren, hogy senki ne készletezzen és ne tankoljon kannába, mert azzal csak súlyosbítja a helyzetet és fokozza az üzemanyaghiányt.

 

 

Az ellátás biztosítása érdekében Élisabeth Borne miniszterelnök összehívta az illetékes minisztereket, majd az egyeztetést követően a kormány felszólította a prefektusokat, hogy rendeletben tiltsák meg a kannába történő tankolást, derül ki a Le Parisien cikkéből. Ezen felül három délkelet-franciaországi megye, Var, Vaucluse és Alpes-de-Haute-Provence vezetése is úgy döntött, hogy 30 literre korlátozza az eladható üzemanyag mennyiségét, a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek esetében a maximálisan vásárolható üzemanyag mennyiségét 120 literben határozták meg, a rendelkezés egyelőre október 14-ig marad érvényben.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy fognak ezek olimpiát rendezni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés