Baráti üzenet Rómába

2022. október 03. 08:36

A baloldali kormány alatt nem tették fel a kérdést nektek, hogy mi van a költségvetési hiányotokkal.

2022. október 03. 08:36
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Most majd jönni fognak az álombakók, kedves olaszok. A brüsszeli és washingtoni liberálnácik, és elővesznek majd benneteket is. Most fog kiderülni, hogy nálatok is súlyos bajok vannak az emberi jogokkal, a sajtószabadsággal, a migránsok dédelgetésével, a bíróságokkal és az ügyészségekkel, és most majd naponta fogják rajtatok számonkérni a költségvetési hiányt s minden egyéb gazdasági mutatót – mintha Giorgia Meloni hozta volna össze mindezt, egy hét alatt.

Ameddig baloldali, Brüsszelnek kedves kormányotok volt, egyszer sem tették fel a kérdést nektek, hogy mi van a költségvetési hiányotokkal meg az államadósságotokkal. Meg bármi mással. Mostantól mindennap meg fogják kérdezni, a fejetekre fogják olvasni. Von der Leyen megmondta: ha »rossz irányba fordultok«, megvannak az eszközeik, hogy megbüntessenek benneteket, mint a lengyeleket és minket, magyarokat.

Adok egy jó tanácsot: ne törődjetek vele, ne törődjetek velük! Gazemberek ezek, és álombakók. Társadalommérnökök, és bizonyos szempontból rosszabbak, mint elődeik, a legsötétebb kommunisták voltak. »Micsoda nép, amelynek egy álom adta a kultúrát.« Nos, igen. A ti álmaitokra is szükség van. Mert álmainkban helye és rendje van mindennek, mindenki tudja, hogy kicsoda, s hogy hová tartozik, hol a helye. Álmainkban fér­fiak és nők vannak, férfiasan és nőiesen, s mindenki teszi a dolgát. Erősek vagyunk, mert vannak álmaink.

S nekünk, erőseknek nemcsak az a dolgunk, hogy a hazánkat átvigyük a túlsó partra, hanem az is, hogy megmentsük Európát. Azoktól, akik puszta gazdasági megfontolásokból akarják tönkretenni, s azoktól is, akik az »ideális társadalom« lázálmait kergetve ölik meg az emberi nagyságot. Az emberi nagyságot, az emberi vágyakat, az emberi normalitást, az emberek nemét, az isteni, a természeti s az emberi rendet, az emberhez méltó gondokat. Nagy csata lesz. Diabolosz, a »szétdobáló« ismét nekiveselkedett. De le fogjuk győzni. Mi fogjuk legyőzni. Emberi álmokat álmodók.”

Fotó: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. október 03. 23:27
Szerintem az olaszok tojnak az egészre. Nem olyan aggódó típusok, mint mi. Ők lazák. Olvastam, hogy régebben amikor az EU valamelyik érlelt sajtjukat be akarta tiltani, mindannyian vettek belőle, kiültek a csevegő tereikre és azt a sajtot kajálták. Amikor pedig a kis házi, családi vendéglőiket akarta bezáratni velük, nem zárták be. A magyarok egyből bezárták, bezáratták.
Andras zoli
2022. október 03. 13:37
Igaza van Zsoltnak! Még anyit tennék hozzá! Orbán azt mondta tavaszig nagy változások jönnek a politikába Európában! Hát Olasz szocik, Svéd, szocik buktak. Franciáknál pathejzet. Németek kezdenek szétesni. Én a szocik hejébe veném a böröndöm és menék Gyuri bácsihoz egy kis lelki, pénzügyi feltöltödésért!Mert amit eddig csináltak az szar! Jaj és még anyit hogy az ujság iró következmény nélkül irhat le mindent???Ha szoci ujságíró is megteheti akkor a jobboldali ujságiró is megteheti, ha nem akkor az nem sajtó szabadság, amit Magyarországon állandóan hangoztatnak. Kicsit olyan ez hogy a gyerekemre rászolok azt ne csináld és később én is ugyanazt csinálom. A szociknál ez a baj nem tudják mit és mikkor csináltak mert elfejteték. De mi azért vagyun, Zsolt is hogy felhivjuk rá a figyelmüket!
fodor-laci@freemail.hu
2022. október 03. 13:17
Most jöttem rá, hogy te anyáddal beszélgetsz!
Vakfolt
2022. október 03. 10:34
Hát igen, a kérdés az, hogy kibírják-e az ilyen pörölycsapásokat úgy, mint mi a 2011.-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik