Orosz kémkedéssel vádolják Amerika első transzgender katonatisztjét

2022. szeptember 30. 16:44
Jamie Lee Henry azonban hazafiasnak tartja, amit tett, mivel elítéli az Egyesült Államok beavatkozását más országok ügyeibe.

A NewYork Post értesülése szerint vádat emeltek a 39 éves Jamie Lee Henry őrnagy és a 36 éves Dr. Anna Gabrielian ellen.

Azzal vádolják őket, hogy megpróbáltak Moszkvának átadni amerikai katonai betegek orvosi adatait tartalmazó dokumentumokat.

Akkor buktak le, amikor a szigorúan védett egészségügyi adatokat egy beépített FBI-ügynöknek adták át, akiről azt hitték, hogy az orosz nagykövetségnek dolgozik – olvasható a vádiratban.

Az ügy azért is érdekes, mert az egyik szereplő, Henry 2015-ben azzal lett országosan ismert, hogy ő volt első nyíltan aktív szolgálatot teljesítő tiszt, aki transznemű nőnek vallotta magát. ( Egyébként a vádirat végig férfiként említi őt.)

A vádirat szerint egyébként

a februári háború kitörése után vették fel a kapcsolatot az orosz nagykövetséggel, hogy felajánlják a segítségüket, de a már ismert módon lebuktak. 

A fedett FBI-ügynöknek állítólag azt mondták, nem tekintik magukat árulónak, hanem hazafias tettet hajtanak végre, mert elítélik az Egyesült Államok beavatkozását más országok ügyeibe.

Amerika az ukránokat használja fel az Oroszországgal szembeni gyűlöletének közvetítőjeként” – mondta állítólag Henry az ügynöknek.

A nyitóképen Jamie Lee Henry. Forrás: You Tube

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés