Nem kéne inkább a férfiakat kötelezni a szívhang meghallgatására?

2022. szeptember 30. 19:31

A férfi nem éli végig a dilemmát, a tortúrát, a megrázkódtatást. Ő csak b@szott egy jót.

2022. szeptember 30. 19:31
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt

„OK, persze, a végső döntést a nő hozza meg, ő fekszik be a kés alá. De hányszor teszi ezt meggyőzés, nyomás, akár zsarolás vagy fenyegetés hatására...?

Úgy, hogy közben a férfi az egész procedúrát megússza: a gyakorlati részből kimarad, a lelkiből pedig kivonja magát. Nem éli végig a dilemmát, a tortúrát, a megrázkódtatást, amit maga a döntés is hoz. Ő csak b@szott egy jót, nem érdekelték a következmények – most pedig menekül előlük.

Persze a végső döntés ettől még a nőé lesz. De ha a férfinak is meg kell hallgatnia a szívhangot, többé már számára sem csak egy távoli, személytelen dolog a magzat. Lehet, hogy nem lesz hatással a lelkiismeretére – de lehet, hogy mégis. És lehet, hogy nem rábeszélni, kényszeríteni fog, hanem együtt fognak döntést hozni.

Igen, van olyan, hogy ismeretlen, elérhetetlen az apa, eltűnt, nemi erőszak történt, stb. Ilyenkor a nőé marad egyedül a döntés. És lehetnek esetek, amikor annak minden fájdalmassága ellenére az abortuszt elfogadhatónak vagy indokoltnak tartjuk. Legalábbis legitim (volna) az erről értelmes vita a közéletben. Igen, férfiak is beszélhetnek róla.

És igen, a nem kívánt terhességekben – a nyilvánvaló nemi erőszakot leszámítva – a nőnek is van felelőssége. Hiába igyekeznek a különböző emberi-. nőjogi ás egyéb álcivil szervezetek minden felelősséget a férfiakra tolni.

És legalább ekkora hazugság, álszent manipuláció, amikor ugyanezek szervezetek, meg mindenféle női magazinok krokodilkönnyek közepette előadják, hogy a nők számára az abortusz egy óriási trauma, és senki sem akar ilyet. Dehogynem. Persze rengeteg tisztességes, érző nő számára valóban trauma. Ők tényleg gyötrelmek közepette hozzák meg a döntést. De ugyanezek a szervezetek, magazinok előszeretettel mutogatják azokat a nőket, köztük celebeket, akik kéjes örömmel mesélik, hogy igenis vetettek már el gyereket. Sőt, a legújabb trendnek megfelelve már versenyeznek is egymással azon, hogy kinek volt több abortusza.

Ezek a nők válnak menővé, példaképpé a manipulált fiatalok számára. Ők az »én testem, én döntésem«, meg a »takarodjatok a pinámból« jelszavak alatt tüntető tömegek vezérei. Amely tömeg hisztériája mesterségesen gerjesztett, ráadásul egy hazugságon alapul.

Nálunk ugyanis semmilyen módon nem szigorodott az abortusztörvény. Annyi változott, hogy a nőnek meg kell hallgatnia a magzat szívhangját. Utána korlátozás nélkül ugyanúgy be lehet feküdni, ki lehet szedetni, és ugyanúgy ki lehet dobni a kukába az embriót...

De lehet, azt is végig kellene nézni a férfinak!”

Nyitókép: Jeszenszky Zsolt Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2022. október 03. 01:46
Nekem eleve az volt a véleményem, hogy az abortusznak (felnőtt, szabadon döntő emberek esetén) feltétele kellene, hogy legyen, hogy az apa is mondjon le írásban a gyerekről. Értem, hogy ez visszaélésre ad lehetőséget, de azért rendszeresen el szokás felejteni, hogy a kivégzett gyerek bűne annyi, hogy rossz helyen van, rossz időben. A szükségeshez képest nem nagy kérés, hogy lehetőség szerint maradjon életben.
bonafidesupraman
2022. október 02. 12:33
jesi te geci! Te főleg szopatni szeretsz,mint állitottad "a fideszes csajok jól szopnak""! Te meg seggbekúrós vagy?
Szilágyi Miklós
2022. október 02. 09:01
A férfiakat IS kellene ugyanerre kötelezni. De egy egy hónapos embriónál az apaságot nehéz megállapítani.
puszt
2022. október 02. 08:48
Ócska NER kurva! Hány nőt gyalázott le, hány nőn gázolt át, kitudja... Őt biztosan érdemes lenne kötelezni arra, h meghallgassa, mit tett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik