Erős szövetségest kapott Magyarország

2022. szeptember 29. 7:20

Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
Vajon mi a fasiszta abban, hogy valaki nemzetben és családban gondolkodik, vagy épp bevándorlásellenes?

„Hiába fenyegetett a teljes balliberális nemzetközi sajtó és politikai elit Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel az élen, az olaszok meghozták az egyetlen racionális döntést és a jobboldali szövetséget bízták meg a kormányzással. A Meloni-Salvini-Berlusconi hármas előtt azonban nehéz évek állnak.

A három politikus már a kampány során ízelítőt kapott abból, hogy milyen az, amikor a balliberális gőzhenger összefog ellenük. A nemzetközi lapok ugyanis rendre fasiztázták a leendő kormányfőt, Georgia Melonit. Ennek alátámasztására persze csak a múltból összeszedett homályos emlékek álltak rendelkezésükre és cseppet sem foglalkoztak azzal, hogy Meloni és szövetségesei most mit mondtak.

Mert vajon mi a fasiszta abban, hogy valaki nemzetben és családban gondolkodik, vagy épp bevándorlásellenes?”

De mint oly’ sokszor, a tények most sem zavarták a brüsszeli elitet és a pénzembereket. Amikor pedig már jól látszott, hogy ez sem lesz elég a jobboldal megállítására, a végső kétségbeesés végül Ursula von der Leyennel mondatta ki a nyílt, kendőzetlen, undorító igazságot.

Az elvileg független Európai Bizottság elvileg független elnöke ugyanis nem kertelt és kerek-perec megfenyegette az olaszokat, hogy megvannak az eszközeik a jobboldali kormány megállítására.

A kifejezetten szokatlan és nyílt fenyítést pedig még azzal is megfejelte, hogy az eszközök hasonlóak lesznek majd, mint Magyarország és Lengyelország esetén. Hát, kedves Ursula, ez erősre sikeredett! A világ kevésbé fejlett részein tomboló diktatúrákban szoktak ilyen jellegű nyomást gyakorolni a szavazókra és ezeket Brüsszel eddig nem támogatta, hanem inkább elítélte. Persze azok közül egyikből sincs akkora botrány a balliberálisok körében, mint az, hogy most Olaszországban jobboldali kormány alakul. És ne legyenek kétségeink, a játszma ott is elkezdődik: Brüsszel nagyítóval figyel majd minden intézkedést és persze kommunikációja szerint a kritikák mind a kormánynak szólnak majd és véletlenül sem azoknak az embereknek, akik nagy többséggel megválasztották…”

Nyitókép: Minako Sasako / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés