Most omlik rá a magyarokra 12 év felelőtlenségének az ára

2022. szeptember 29. 12:51

Fekete-Győr András
Facebook
Arról győzködi a kormány a nyilvánosságot, hogy az államnak nincsenek likviditási problémái.

„Tegnap arról próbálta győzködni a frissen elrendelt kifizetési stop kapcsán a kormány a nyilvánosságot, hogy az államnak nincsenek likviditási problémái. Ez talán igaz is lehet, az ország devizatartalékai azonban olyan kritikus szintre süllyedtek az utóbbi hónapokban, hogy a kormány Kínával, sőt, egyes források szerint még az IMF-fel (!) is felvette a kapcsolatot a pótlás reményében. Tudjuk ugye, hogy mit jelent ez? Azt, hogy belátható távolságba került a technikai államcsőd lehetősége.

A jegybanki tartalékoknak legalább három havi importot kellene fedezniük, e szint alatt ugyanis meginog a piaci bizalom, ami beláthatatlan következményekkel járhat a gazdaságra nézve. A leglikvidebb eszközöket tekintve jelenleg mintegy 29–30 milliárd euró vethető be az importszámlák kiegyenlítésére. Ehhez képest az idei első negyedévben 32,3 milliárd euró volt a behozatal értéke, április és június között pedig 33,5 milliárd euró, látható tehát, hogy mennyire sürgető, hogy Magyarország mielőbb devizához jusson.

Amennyiben nem sikerül mielőbb hazahoznia a kormánynak az uniós pénzeket, Magyarország a 2008-as válsághoz hasonló csődközeli helyzettel lesz kénytelen szembenézni. Kifizetési stop a minisztériumokban, ezermilliárdos értékben leállított állami beruházások, 2000 milliárdos megszorítócsomag, megemelt rezsiárak – fél évvel a választás után ez most az Orbán-kormány mérlege. Bőséget ígértek, hét szűk esztendő lett belőle. 

Most omlik rá a magyarokra 12 év hazugságainak, felelőtlenségének és korrupciójának az ára.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olaszországba is így érkezett az eredeti kiadás:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés