A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája!

2022. szeptember 27. 13:25

Szakács Árpád
Facebook
Minden bankkártyás tranzakciónál jusson eszedbe, abban a pillanatban egy újabb börtönrácsot húztál saját magad köré.

„A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája! Fizess mindig készpénzzel.

Minden bankkártyás tranzakciónál jusson eszedbe, abban a pillanatban egy újabb börtönrácsot húztál saját magad köré. Minden tranzakcióval digitális rabszolgákat teremtesz.

Minden tranzakcióval elveszel egy esélyt attól a reménytől, hogy gyermekeid, unokáid egy szabad jövőben fognak élni.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja. Aztán majd egy hétig hordod hátadon a sózsákokat a márkakereskedésbe, ha megjön az autó.

Komolytan, amikor elhagytam bementem hogy kérek egy újat, erre a hölgy kéri az útlevelem vagy a születési anyakönyvi kivonatot, mondom neki itt az ujjam, a lenyomatát regisztrálták már, leolvassa és látja, hogy én vagyok én. Erre közölte, hogy ez a fajta ujjlenyomatos rendszer még nem működik. Szóval vesznek lenyomatot és ezzel vége is az aktusnak. Ha elhagyod, vidd csak a papírjaid.

Összeesküvéselméleteket szövögető idióta. A hangsúly az idiótán van, mert fel lehet tárni a világ hatalmasainak elfogadhatatlan törekvéseit, de racionális érveléssel. Ez a jóember azonban bakugrásokkal köt össze jelenségeket, legyen szó kultúráról, járványról és oltásról vagy éppen gazdaságról. Az összefüggéseket, érveket címkézéssel és vagdalkozásokkal helyettesíti vagy teljesen el is hagyja, mint ebben az esetben.

Minek is magyarázni, hogy miért jobb és hasznosabb a készpénz, mint a számlapénz. Ugyanis nem jobb. De ha ő a párnacihában akarja tartani a pénzét, mert ettől érzi magát szabadnak, tegye, semmi közünk hozzá. Ám attól, hogy én bankkártyával fizetek, semmivel sem vagyok kevésbé szabad. Felőlem figyelheti a bank a költéseimet, ez engem nem befolyásol semmiben. Az internetről leszedhető információval sokkal inkább visszaélhetnek a hatalmasok, de annak is nagyobb a füstje, mint a lángja, mert milliókról és milliárdokról gyűjtött információkat csak statisztikai módszerekkel lehet használni. Kivéve az iszlámot és a diktatúrákat, ahol az emberek gondolkodását figyelik és büntetik.

Akkor már még visszajöhet a barter. Szomszédi szolgáltatások cseréje. Kalákák, stb.

Fedezetlen pénz az egész világon cirkulál.
És jóformán csak az.
Most az energiahordozóktól is elvágtak, hiába, úgy szép a szegénység, ha semmi nincs.
Ülünk mi is a semmi ágán és himbálózunk. Még.

Mi ez a butaság, barátom? Magyarország belépett egy nemzetközi szervezetbe és aláírt egy sor megállapodást, amelynek értelmében lemondott a szuverenitásának egy részéről. Folyamatosan bele kell foglalnia a jogrendszerébe olyan szabályokat, amelyeket nem a magyar országgyűlés alkot. Ezek egy része 'közös' politikai döntés nyomán születik, másik része az átadott jogkörök alapján egy központi hivatalban. A belépés önkéntes volt, a szervezet döntései azonban politikai és érdekalapon vitathatóak és vita esetén bíróság által kikényszeríthetőek. Ráadásul nyilvánvaló törekvés van arra is a közös szervezetek részéről, hogy a lopakodó jogalkotás politikailag motivált bírósági döntések általi folyamatos kikényszerítésével további jogterületeket vegyenek magukhoz a tagállamoktól.

Továbbá egy ilyen szervezet esetében azzal is számolni kell, hogy a közös politikai döntések kompromisszumokkal és beszámításokkal születnek, azaz számos olyan döntés mögé kényszerül beállni egy kormány képviselője, amit teljesen független államként nem tenne meg. Például azért, mert a tagállamok nem azonos súlyúak. És bizony, ha ilyen nem kívánt kompromisszumokból túl sok van egy témában, mint most a háborúval kapcsolatban, akkor teljesen jogosan teszi ezt szóvá a kényszerített politikus.

Jól van koma, ha te így tudod, akkor maradj ebben a tudásban. Demokráciában mindenki szabadon lehet hülye. Te is, én is.

Erre is vonatkozik az, amit fentebb egy komának írtam: demokráciában mindannyian szabadon lehetünk hülyék.

Lehet, hogy 'butaság', de ettől még tény, hogy Magyarország jelenleg tagja az EU és a NATO nevű nemzetközi szervezeteknek.

Továbbá, felhívom a figyelmedet barátom arra a tényre is, hogy a Tripartitum megjelenése után nyolc évvel következett Mohács és annak a bizonyos 'örök szabadságnak és önrendelkezési jognak' lőttek. A te értelmezésed szerint mindmáig, hiszen amikor Magyarország a függetlenségét Trianonban, majd 90-ben visszakapta, az 'Apostoli Magyar Királyság' területét nem.

A bankok meghekkelésének kb. akkora az esélye, mint annak, hogy betörők ellopják a pénzünket. A bankpénz befagyasztására, zárolására pedig olyan súlyos időkben kerülhet sor, amikor az infláció otthon is értéktelenné teheti a pénzünket és a szabadságunk egyéb okokból is súlyosan korlátozódik.

Semmi értelmét nem látom hát olyan agyament mozgalmakra felülni, mint amit ez a jóember kezdeményez. Sőt, a számlapénz kiterjesztésének a híve vagyok, mert a készpénzhasználat a fekete-gazdaság és az adócsalás melegágya, márpedig össztársadalmi érdek ezek megszüntetése, mert csak akkor működtethetők színvonalasan a közszolgáltatások és ezzel párhuzamosan akkor csökkenthetők az adók, ha mindenki be is fizeti az adóját.

Az adathiszti engem sem érdekel, mert úgy gondolom, nem vagyok marketing-ügyeskedések által befolyásolható. Tudom, mi a fontos számomra az életemben, ha ebben segít a marketing, akkor figyelek rá, ha nem, akkor lesz.rom.

A magyar társadalom döntött így és semmi okunk egyébként azt feltételezni, hogy ma másképp döntene. Ahogy a briteknél, úgy nálunk is szavazni kellene a kilépésről. Bárki kezdeményezhet ilyen népszavazást, hajrá!

Minden kormány a megválasztását követő négy éves időszakért visel felelősséget, mert arra kap felhatalmazást. Vannak induló jogi adottságok. Semmilyen alapon nem minősítheted 'felelőtlennek' azt a kormányt, amely az adott jogi feltételek figyelembe vételével kormányoz.

Egyébként az EU- és NATO-tagságnak számos előnye és hátránya van az államunk és társadalmunk számára. Ezek mérlegelése nem játék, nem intézhető el pár odavágott indulatszóval, vagy felületes történeti hivatkozással. Látva az EU abszurditásait, vezetőinek alkalmatlanságát, demokrácia-deficitjét (pedig a demokráciát már nem is tartom ideális társadalomirányítási elvnek), globalista függését, stb -magam is gyakran kimondom, hogy már nem szavaznék a belépésre, ám racionálisan mérlegelve a gazdasági előnyöket, az ifjúságnak és számos szakterületnek, külföldön munkát vállalóknak nyújtott lehetőségeket, ill. azt, hogy az utóbbi időben olyan kormányt választottunk, amely kiáll a magyar érdekekért és ellenáll a birodalmi törekvéseknek - egyelőre nem szavaznék a kilépés mellett sem.

A NATO-val hasonló a helyzet. Gyengék vagyunk és kevesen vagyunk (mi magyarok), ráadásul erősen megosztottak is. Szükségünk van védelemre, s bizony nem elsősorban a NATO-n kívüli államokkal szemben, hanem inkább a 'szövetségeseinkkel' szemben. Bár ahogy elnézem ezt a mocskos ukrán államot, nem árt vele vigyázni, s az oroszokkal szemben pedig sosem szabad feledni az egészséges gyanakvást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés