Gyurcsány Ferenc: Rongy emberek, rongy kormány

2022. szeptember 26. 13:53
„Van rongy ember, vannak még rongyabbak. És van a legrongyabb ember” – fogalmazott a parlamentben a bukott miniszterelnök.

Az Országgyűlés hétfői ülésén Orbán Viktor napirend előtti felszólalása után az ellenzéki pártok képviselőcsoportjainak vezetői szólaltak fel, így többek között Gyurcsány Ferenc is.

A baloldal vezére szerint a magyar kormány „háborús bűnökkel vádolt vezetőket védenek (...) hivatalosan találkoznak és kezet fognak a gyilkosokkal. Ez undorító”.

A világ Ukrajna népével van, önök meg Putyinnal”

– mondta Gyurcsány. Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: „van rongy ember, vannak mégrongyabbak. És van a legrongyabb ember”.

Önök a végén a rongy emberek táborába fognak tartozni. Lesz egy lábjegyzet, »rongy emberek« és az önök neve ott lesz a kettőspont után.”

Gyurcsány emellett arról is beszélt, hogy Magyarország szerinte „technikai értelemben államcsődben” van. „Nagy száj, kis tehetség. Láttunk már ilyet, előbb-utóbb vége lesz” – zárta beszédét Gyurcsány.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 317 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eljutott arra a pontra, szorgos munkával, fáradhatatlanul, h. tök mindegy, mi az az alpári, szemtelen hülyeség, rágalom, amit ugat, mint harci kutya.

Mindegy, ez az ember-utánzat NEM számít. Megdolgozott érte.

Feri sem hallgatja a Spirit FM adásait, pedig annyira világosan elmondja a számos felkészült, fiatal, tájékozott elemző, hogy Feri Veled és jelenlegi ellenzéki kollégáiddal, szövetséges pártjaitokkal a leghalványabb remény sincs Orbán leváltására. Érdemes lenne megnézni Feri svájci bankszámláit, hogy mennyi érkezik rá a Fidesz háttérembereitől.......csak sokáig maradjon a pályán, s tartsa Kláriban is a lelket, hogy a nép csak Őrá vár.

"Dobrev Klára az orosz és a kínai nyelv elsajátítására ösztönözte gyermekeit és egy-egy informális beszélgetés során már azt is felhozták, hogy készek újra bevezetni a magyar iskolákban az orosz nyelv oktatását. Gyurcsány Ferenc pedig még a moszkvai újságírókat is megdöbbentette, mikor háláját fejezte ki Oroszországnak Magyarország megszállása és az 56-os forradalom leverése miatt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökeként szervilizmussal, feltétel nélküli, már-már nosztalgikus hódolattal viszonyult Putyinhoz és Oroszországhoz. Olyannyira, hogy emiatt időnként az orosz sajtó is lesajnáló megjegyzésekkel illette őt." (pestisrácok.hu, 2021. július 1.)

Feri 2009-ben még mellét féltéglával verve dicsekedett azzal, hogy Putyin személyes jóbarátja.

"Az állam- és kormányfők egy részével olyan közvetlen, emberi kapcsolatom alakult ki, amely túlmutat a korrekt politikai partnerségen" - mondta lapunknak a korábbi magyar miniszterelnök az ukrán ételeket felszolgáló moszkvai étteremben megejtett két órás keddi találkozóról, amely Gyurcsány szavai szerint már szeptember óta tervben volt.

"A találkozó magánjellege miatt illetlenség lenne róla többet mondanom" – mondta a szocialista politikus, hozzátéve, hogy a feleségeikkel közösen elfogyasztott vacsorán a személyes témákon túl általánosságban érintették a két ország kapcsolatát, konkrét kérdésekről nem esett szó. ...

A volt magyar kormányfő elmondta, hogy hasonló, baráti kapcsolata Tony Blair korábbi brit miniszterelnökkel vagy a volt horvát kormányfővel, Ivo Sanaderrel széles körben ismert.

Lapunk kérdésére, hogy az orosz fél számol-e a magyar-orosz kapcsolatok átalakulásával, amennyiben a Fidesz kerül kormányra jövőre, Gyurcsány kijelentette: "Annak alapján, amit módomban állt megismerni Orbán Viktor szentpétervári találkozójáról, úgy vélem, Orbán Viktor számára jobb, ha nem kommentálom a kérdést, ezt tartom a legelegánsabbnak."

http://nol.hu/kulfold/gyurcsan..

"
Nagy száj, kis tehetség. Láttunk már ilyet
"

Mi is.

Több tartás kéne valóban. Néha megbillent és támaszkodott. Biztosan nem volt józan.

Mosmilesz? Mosmilesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés