Kalandorok kíméljenek – megérkezett a családalapításra vágyók társkeresője

2022. szeptember 22. 21:47
Szigorú ellenőrzési folyamaton kell átesnie annak, aki csatlakozni kíván a Reddi közösségéhez.

Az online társkeresés rengeteg buktatóval is járhat – elég csak a kamuprofilokra, a személyes találkozók hiányára és a felek különböző érdekeire gondolni. Az oldalak és applikációk népszerűsége azonban továbbra is töretlen – mutatott rá az Independent.

Az utóbbi időben sokan nehezményezték, hogy bizonyos alkalmazáskon a komoly kapcsolatok, a gyerekvállalás és házasság nem feltétlenül tartozik a regisztrálók szándékai közé. Ennek a piaci résnek a betöltésére jött létre a Reddi nevű applikáció.

Az alkalmazást egy mentálhigiénés szakember, Stacy Thomson álmodta meg, amely elmondása szerint egy

„komoly társkereső alkalmazás olyan emberek számára, akik szeretnének elszakadni az alkalmi szexlottóra hajazó alkalmazásoktól”.

A cikkből kiderült, hogy a 43 éves Stacy 2021-ben spermabankhoz fordult, hogy gyermeket szülhessen, miután „kifutott az időből, hogy partnert találjon a családalapításra”. Az általános társkereső alkalmazásokat túlságosan hétköznapinak találta ahhoz, hogy megtalálja az erre alkalmas partnert, ami arra késztette, hogy elgondolkozzon egy speciális társkereső elindításán.

Ezt a gondolatot továbbfűzte, miután megtekintett egy rövidfilmet a párkeresés jövőjéről – ami mélységesen elkeserítette – , majd kutatásokat végzett azok körében, akik elkeseredésükben már feladták az ismerkedés, így a családalapítás gondolatát is. 

„Megijesztett. (...) Rájöttem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Sok nő dönt úgy, hogy egyedül vállal gyereket, a férfiak pedig sokszor minden esély nélkül bíznak benne, hogy akár idősebb korban, de megtalálják az igazit, akivel családot alapíthatnak” – idézi Thomsont az Independent. 

Nem mindenki csatlakozhat

Mint kiderült, a júliusban indult REDDI még gyerekcipőben jár, jelenleg kétszáz ember van várólistán. Annak,

aki ebbe s közösségbe be akar kerülni, szigorú ellenőrzési folyamaton kell keresztülmennie,

így az alkalmazás ötletgazdái szerint sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan regisztrált is legyen oldalon, akinek más a szándéka. 

Az applikációt 2023-ig lehet ingyenesen kipróbálni, ezt követően tervezik az előfizetéses rendszer bevezetését, amellyel tovább szűrhetik a regisztrálókat, így növelve az applikáció biztonságát – ismertette a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés