Hamiltont a rajtrács végére sorolják az Olasz Nagydíjon

2022. szeptember 08. 18:38

Valtteri Bottast is megbüntették.

2022. szeptember 08. 18:38
null

Új erőforráselemeket kap Lewis Hamilton a monzai versenyhétvégére, így a hétszeres világbajnok csak a mezőny végéről vághat neki az Olasz Nagydíjnak. Hamilton mellett Valtteri Bottast is megbüntették, és nagy esély van rá, hogy másokat is hátrasorolnak erőforráselemek cseréje miatt – számolt be a Nemzeti Sport.

A portálon azt írják: az idény második felében egyre több versenyzőnek van szüksége olyan erőforráselemekre, amelyekkel túllépik a szabadon felhasználható mennyiséget. Bár Hollandiában senkit sem sorolták hátra, egy héttel korábban, Belgiumban a mezőny csaknem fele kapott büntetést egyes alkatrészek cseréje miatt.

Másokat is büntethetnek

A monzai forduló csütörtöki napján ráadásul biztossá vált, hogy ezt a hétvégét sem ússza meg a mezőny büntetés nélkül. Lewis Hamilton Mercedesébe ugyanis

bekerül a negyedik erőforrás, ami miatt a hétszeres világbajnok csak a rajtrács végéről kezdheti meg az Olasz Nagydíjat.

A cserére főként azért van szükség, mert az erőforrás némileg sérült, amikor Hamilton Fernando Alonsóval ütközött a spái futam első körében. A hírek szerint másokat is büntethetnek – az élmezőnyből Sergio Pérezre és Carlos Sainz Jr.-ra is felzárkózás várhat a monzai versenyen hasonló okból kifolyólag.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brüsszelidemokrata
2022. szeptember 09. 06:02
Ez nem függ össze azzal hogy ő a világ legjobb pilótája
Zsolt75
2022. szeptember 08. 20:41
Mindegy. Zúgjanak, nagyon jókat tudok közben aludni.
magyar demokrata
2022. szeptember 08. 19:31
Az a kis szőke pi..a sem semmi! Fel sem fogja, hogy mennyire megalázza ez a majom!
briganti
2022. szeptember 08. 19:18
buzi pókember, hamilton....mi jöhet még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik