Az EU-s pénzek felhasználását ellenőrző korrupcióellenes hatóságot hoz létre a magyar kormány

2022. szeptember 5. 22:50
Új független hatóság jön létre, derül ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlöny hétfő esti számából derült ki, hogy a kormány egy független hatóságot hozna létre, amely az uniós források felhasználását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzését szolgálná, továbbá hogy azokat, ha már megtörténtek, felderítse és kijavítsa.

A kormány szeptember 30-ig javaslatot tesz az országgyűlésnek a hatóság – 2022. november 21. napja előtti – létrehozásához és működéséhez szükséges, a hatóság függetlenségét garantáló törvény elfogadására. 

A Magyar Közlöny megjegyzi,

a Magyarországgal szemben megindított EU-s eljárás keretében hozott korrekciós intézkedésként a kormány egyetért egy független hatóság létrehozásával.

A tervezetet a kormány egyes minisztereinek az Európai Bizottsággal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) és más hazai és nemzetközi szervezetekkel konzultálva, a nemzetközi standardoknak megfelelően és a jó gyakorlatokat felhasználva készítik elő. 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos a brüsszelita tálibok kőkemémy ideológiai alapon továbbra is el fogjak vonni tőlünk a pénzünket, ahogyan teszik azt azokkal a lengyelekkel is, akik pedig ugye lementek harci csahos kutyába az előző fél évben... hiába.

Elképesztő, mi lett az EU-ból.

Nem lenne jobb nemzetközi szabadcsapat?
Az olaf nem talált több szabálytalanságot, mint a többi tagállamnál. Középmezőnyben vagyunk, de van, amiben jobbak vagyunk.
Egyébként ebből mi fogunk jól kijönni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés