Rapport Richárd sakkozó román színekben folytatja

2022. szeptember 4. 18:02
„Hivatalos! Rapport Richárd a mai naptól Romániáért fog játszani! Üdvözlünk a csapatunkban!” – írta Twitter-bejegyzésében a Román Sakkszövetség.

A Román Sakkszövetség a Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy Rapport Richárd mától román színekben sakkozik tovább – számolt be az NSO.

A román szövetség hivatalosan ma, azaz szeptember 4-én ért az átigazolási folyamat végére, amely még májusban kezdődött meg. „Hivatalos! Rapport Richárd a mai naptól Romániáért fog játszani! Üdvözlünk a csapatunkban!” – írta Twitter-bejegyzésében a Román Sakkszövetség.

Vlad Ardeleanu, a román szövetség elnöke a közösségi médiában korábban azt írta: megtiszteltetés és öröm számukra, hogy olyan kiváló sakkozó, mint Rapport Richárd, náluk versenyezhet. Hozzátette: mielőbb integrálni akarják a román csapatba, hogy együtt kiváló eredményeket érjenek el. Ardeleanu közölte azt is, hogy

továbbra is jó szakmai viszonyt akarnak ápolni a magyar és a szerb szövetséggel.

Először a 24.hu írta meg, hogy a 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny fő támogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett Rapportnak, aminek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy a következő években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére.

A támogatás feltétele volt, hogy Rapport román színekben versenyezzen. Ugyanakkor a világranglistán jelenleg 13. nagymester minden bizonnyal magyar állampolgár marad. A Nemzetközi Sakkszövetség szeptemberi világranglistáján még magyar zászló szerepel Rapport neve mellett, de a legközelebbin, amelyet október elején publikálnak, már román zászló jelenik meg.

Rapport felesége, a szintén sakkozó Jovana Rapport a pár napja véget érő Európa-bajnokságon már román színekben vett részt.

Nyitófotó: Twitter

Összesen 226 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csalódás. És pont román? Így még nagyobb.

A támogatás az egy kérdés.
Az viszont egy axióma, hogy soha, semmilyen kötülmények között NEM versenyzek román színekben.

Mármint ha magyarországi magyar vagyok, akinek egyébként semmi köze Romániához.

Engem Rapport tervezett integrálása zavar.

Igen, sok pénzről lehet szó.
Mégis azt mondom, aki menni akar, el kell engedni. És kész.

Egy román milliárdos vette meg. Nem a román állam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés