Brüsszel nem adja oda a pénzt a tanárok béremelésére

2022. augusztus 30. 17:50
Nem kapott választ a kormány az EU-tól, így Maruzsa Zoltán nem tudott a béremelésről tárgyalni a pedagógusokkal.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a helyreállítási alapról való megegyezés már csak az Európai Bizottságon múlik – tájékoztatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején. A tárcavezető ugyanakkor arra is rámutatott:

a magyar és az európai baloldal azon dolgozik, hogy ne lehessen egészségügyi- és pedagógusbéremelés Magyarországon,

hiszen – mint tájékoztatott – a hazánknak járó uniós pénzek között található az a forrás is, amely a pedagógusbérekre lenne fordítható. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A kormány az augusztus 10-i tárgyalás óta nem kapott választ az Európai Bizottságtól

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár 2022. augusztus 30-án fogadta a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviselőit – olvasható a kormány.hu keddi cikkében. A beszámolóból kiderül:

Maruzsa Zoltán a megbeszélésen tájékoztatta a szakszervezetek delegáltjait, hogy az augusztus 10-i tárgyalás óta a Kormány nem kapott választ az Európai Bizottságtól.

Ezért az államtitkár a tárgyalás elhalasztására tett javaslatot.

Az államtitkár az egyeztetésen ugyanakkor átadta írásban is rögzített álláspontját a polgári engedetlenségről, melyben leszögezte: a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz, amellyel az azt szervező pedagógusok arra „tanítják” diákjaikat, hogy mérlegeljék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk és milyeneket nem.

Az államtitkár arra kérte a szakszervezeti vezetőket, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést tehát ne támogassák.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 354 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a kormány nem lop. Bezzeg a Gyurcsány kormány..... Mindent eladott, ami mozdítható volt. Ez a kormány meg gyarapítja a nemzeti vagyont

Azért nem, mert konzervatívok.

Mindenkinek előre finanszírozott. Csak a tény kedvéért.

EU vagy nem EU, ez mocskos cinizmus. A gyerekeinket nekünk, a magyar társadalomnak kell fölnevelnie, ahhoz pedagógusok kellenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés