Kéri megint nem érti: hogy lehet egyszerre három „egymásnak ellentmondó” rendezvényt tartani Magyarországon?

2022. augusztus 19. 08:50

Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy „az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni”. 

2022. augusztus 19. 08:50
null

Sajátos műfajű cikk jelent meg péntek reggel a Hírklikk.hu-n: az MSZP-közeli portál Kéri László politológussal csinált egy interjút, amelyet függő beszédben közöltek.

„Micsoda egy országban élünk, ahol majdnem egyszerre három, egészen különböző, egymásnak is ellentmondó rendezvényt” tartanak – sóhajtott fel Kéri a beszélgetés elején. A politológus a globalista, internacionalista Sziget fesztiválra, a Kurultajra, és az augusztus 20-i tűzijátékra gondolt.

Augusztus 20-a mindig is „kétfenekű ünnep” volt – magyarázta tovább a politológus.  „Az egyik fele, hogy a mindenkori politikai rezsimek ezen a napon szeretik mennybe meneszteni a saját ideológiájukat. A népet viszont ez évszázadok óta lényegében nem zavarja. Bármelyik magyar faluba, vagy vidéki kisvárosba el lehet menni ezen a napon és ott felszabadult fesztivál-, majális és búcsú jellegű ünneplés látható. A magyar társadalom régóta különféle rendezvényekkel, felszabadultan ünnepli ezt a napot. És igazából senkit nem érdekel, hogy milyen hivatalos beszédek hangzanak el” – jelentette ki, majd elmondta a véleményét arról is, hogyan látja a Fidesz-kormány szerepét ebben.

 A politológus úgy látja, az nem kérdés, hogy ez a nap az idén is a Fidesz által átértelmezett ünnep lesz. Hiszen lényegében csak a hatalomnak van médiája, és abból megállás nélkül szól majd a propagandájuk. „A lakosság tehát megkapja az ünnepből a hivatalos adagot, erről gondoskodnak a helyi potentátok is. De azzal nem tudnak ők sem mit kezdeni, hogy az emberek milliói elsősorban annak örülnek, hogy a sok-sok gondjuk között van egy nap, amikor a hagyományoknak megfelelően – és a maguk módján – felszabadultan ünnepelhetnek, nem kell törődniük a mindennapi problémákkal” – mondta Kéri László.

A három ellentétes rendezvény – Sziget, Kurultaj, augusztus 20-i ünnep – egybecsúszása nem az első jelenség az elmúlt évekből, amit Kéri László nem ért: emlékezetes, 2018 április 8-a estéhjén a HírTV stúdiójában vallotta be Kálmán Olgának az első eredmények megismerésekor, hogy az általa korábban vélt tézisek sorra megdőltek ezen a választáson.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sigray Zsolt
2022. augusztus 20. 07:04
Megszólalt a mirigyeitől megfosztott Kéri. Mert hát ilyen a hangja. Csak a széles csipejű feleségét hiányoltam a joslataival. Ami soha nem jött be. Egyszer a Kéri írta szegény paraszti családból származik. Itt van a kutya elásva. Egyszerűen irigy. És még ma is az.
BlancoAgilon38
2022. augusztus 20. 02:34
Ez a faszi évtizedek óta nem ért semmit.
Hyazinth
2022. augusztus 19. 18:23
Nem érthet mindent az ember. Nekem a logaritmussal volt problémám a gimnáziumban, Laci bácsinak a honi politikai folyamatok okoznak gondot.
flesh ripper
2022. augusztus 19. 17:41
Azt hittem, hogy már megdöglött ez a vinnyogó végbél-szemölcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik