Kéri megint nem érti: hogy lehet egyszerre három „egymásnak ellentmondó” rendezvényt tartani Magyarországon?

2022. augusztus 19. 8:50
Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy „az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni”. 

Sajátos műfajű cikk jelent meg péntek reggel a Hírklikk.hu-n: az MSZP-közeli portál Kéri László politológussal csinált egy interjút, amelyet függő beszédben közöltek.

„Micsoda egy országban élünk, ahol majdnem egyszerre három, egészen különböző, egymásnak is ellentmondó rendezvényt” tartanak – sóhajtott fel Kéri a beszélgetés elején. A politológus a globalista, internacionalista Sziget fesztiválra, a Kurultajra, és az augusztus 20-i tűzijátékra gondolt.

Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy „az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni”. 

Augusztus 20-a mindig is „kétfenekű ünnep” volt – magyarázta tovább a politológus.  „Az egyik fele, hogy a mindenkori politikai rezsimek ezen a napon szeretik mennybe meneszteni a saját ideológiájukat. A népet viszont ez évszázadok óta lényegében nem zavarja. Bármelyik magyar faluba, vagy vidéki kisvárosba el lehet menni ezen a napon és ott felszabadult fesztivál-, majális és búcsú jellegű ünneplés látható. A magyar társadalom régóta különféle rendezvényekkel, felszabadultan ünnepli ezt a napot. És igazából senkit nem érdekel, hogy milyen hivatalos beszédek hangzanak el” – jelentette ki, majd elmondta a véleményét arról is, hogyan látja a Fidesz-kormány szerepét ebben.

„A Fidesz azonban olyanná szeretné tenni augusztus 20-át, amilyen a két világháború között volt” – véli.

 A politológus úgy látja, az nem kérdés, hogy ez a nap az idén is a Fidesz által átértelmezett ünnep lesz. Hiszen lényegében csak a hatalomnak van médiája, és abból megállás nélkül szól majd a propagandájuk. „A lakosság tehát megkapja az ünnepből a hivatalos adagot, erről gondoskodnak a helyi potentátok is. De azzal nem tudnak ők sem mit kezdeni, hogy az emberek milliói elsősorban annak örülnek, hogy a sok-sok gondjuk között van egy nap, amikor a hagyományoknak megfelelően – és a maguk módján – felszabadultan ünnepelhetnek, nem kell törődniük a mindennapi problémákkal” – mondta Kéri László.

A három ellentétes rendezvény – Sziget, Kurultaj, augusztus 20-i ünnep – egybecsúszása nem az első jelenség az elmúlt évekből, amit Kéri László nem ért: emlékezetes, 2018 április 8-a estéhjén a HírTV stúdiójában vallotta be Kálmán Olgának az első eredmények megismerésekor, hogy az általa korábban vélt tézisek sorra megdőltek ezen a választáson.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2018. április 8. 23 óra után, HírTv

A szánalmasság csimborasszója. :)

Különösen akkor, amikor Sztálin elvtárs születésnapját már nem is tartjuk!

Laci bácsi szó szerint pityergett az eredményeket látva... és azt motyogta Kálmán Olgának: "én ezt nem értem... én ezt nem értem..."

:)))

https://youtu.be/0NAPgjXKt_s

"
'Micsoda egy országban élünk, ahol majdnem egyszerre három, egészen különböző, egymásnak is ellentmondó rendezvényt' tartanak - sóhajtott fel Kéri a beszélgetés elején. A politológus a globalista, internacionalista Sziget fesztiválra, a Kurultajra, és az augusztus 20-i tűzijátékra gondolt.

Szerinte ez nem az ország befogadókészségét és sokszínűségét, hanem azt tükrözi, hogy 'az itt élő nép torkán mindig mindent le lehet nyomni'.
"

Mekkora egy lelki hulladékká nyomorodott ez a szerencsétlen lúzer is. Szánalmas.

Kér, hogy a zsidó értelmiség egy jelentős része évtizedek óta nem érti a többségi társadalom értékrendjét, sőt gúnyolja.

Kérit ennél azért okosabbnak ismertem meg. Mindig is erősen baloldalra húzott, de ezzel a faszsággal, hogy ez nem sokszínűség, most kezd már Dániel Péteri mélységekbe alábukni.

Mégis mi a sokszínűség, Kéri elvtárs? Amikor mindenki az Internacionálét énekli? Vagy amikor mindenki a Prideon rázza a seggét?

Szerintem őszintén nem érti. Ennyi az érzelmi, mentális és agykapacitása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés