A baloldal megunta tavaly nyári játékszerét

2022. augusztus 18. 9:37

Rőfös Géza
Kontra
Olvasóink talán már el is felejtették a tavaly ilyenkor még a baloldal első számú prioritásának számító Fudan egyetem budapesti campusának építése elleni tiltakozást.

„Az ellenzéki pártok támogatói sokszor előszeretettel ábrándoznak kedvenceik elvhűségéről, a Világ Gonoszságával szemben tanúsított elszánt következetességéről, szemben a gaz Orbánnal és bandájával, akik akár az Ördöggel is lepaktálnak, ha abból bármi előny származik.

Való igaz, hálátlan feladat szembenézni azzal a könyörtelen ténnyel, hogy egy több, mint hétmilliárd főt számláló bolygónak nem minden sarkában élnek olyan elvek és meggyőződés szerint az emberek, hogy azzal Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, vagy Gyurcsány Ferenc elégedett legyen. Még ennél is szomorúbb: bőven azok vannak többen, akiknek a mi életmódunkból csak a jólét vonzó, sem jogegyenlőségből, sem a szólásszabadságból sem egyéb demokratikus úgynevezett alapértékekből nem igényelnek többet.

Nekünk azonban az a jó, ha a kölcsönös tisztelet kultúrája alapján – elfogadva a meg nem változtatható különbségeket – törekszünk mindenkivel a nemzeti érdekeink alapján együttműködni, gesztusokat gyakorolva, gazdasági és politikai megállapodásokat kötve.

Az ellenzék az ilyen jellegű erőfeszítéseket vagy nem érti, vagy nem szereti, de ami a legvalószínűbb: politikai haszonszerzés céljából moralizálva törekszik megakadályozni őket.

Olvasóink talán már el is felejtették a tavaly ilyenkor még a baloldal első számú prioritásának számító Fudan egyetem budapesti campusának építése elleni tiltakozást. Pedig az előválasztási küzdelem mellett a 2021-es nyár talán legmeghatározóbb ügye volt, június közepén a Kossuth térre is figyelemreméltó tömeget csődített össze az akkor még önmagát esélyes kormányváltó erőként definiáló ellenzéki összefogás, a fejlesztés leállítását követelve.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK meg a Fidesz kéz a kézben...
Nem tűnik fel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés