A baloldal megunta tavaly nyári játékszerét

2022. augusztus 18. 09:37

Olvasóink talán már el is felejtették a tavaly ilyenkor még a baloldal első számú prioritásának számító Fudan egyetem budapesti campusának építése elleni tiltakozást.

2022. augusztus 18. 09:37
null
Rőfös Géza
Kontra

„Az ellenzéki pártok támogatói sokszor előszeretettel ábrándoznak kedvenceik elvhűségéről, a Világ Gonoszságával szemben tanúsított elszánt következetességéről, szemben a gaz Orbánnal és bandájával, akik akár az Ördöggel is lepaktálnak, ha abból bármi előny származik.

Való igaz, hálátlan feladat szembenézni azzal a könyörtelen ténnyel, hogy egy több, mint hétmilliárd főt számláló bolygónak nem minden sarkában élnek olyan elvek és meggyőződés szerint az emberek, hogy azzal Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, vagy Gyurcsány Ferenc elégedett legyen. Még ennél is szomorúbb: bőven azok vannak többen, akiknek a mi életmódunkból csak a jólét vonzó, sem jogegyenlőségből, sem a szólásszabadságból sem egyéb demokratikus úgynevezett alapértékekből nem igényelnek többet.

Nekünk azonban az a jó, ha a kölcsönös tisztelet kultúrája alapján – elfogadva a meg nem változtatható különbségeket – törekszünk mindenkivel a nemzeti érdekeink alapján együttműködni, gesztusokat gyakorolva, gazdasági és politikai megállapodásokat kötve.

Az ellenzék az ilyen jellegű erőfeszítéseket vagy nem érti, vagy nem szereti, de ami a legvalószínűbb: politikai haszonszerzés céljából moralizálva törekszik megakadályozni őket.

Olvasóink talán már el is felejtették a tavaly ilyenkor még a baloldal első számú prioritásának számító Fudan egyetem budapesti campusának építése elleni tiltakozást. Pedig az előválasztási küzdelem mellett a 2021-es nyár talán legmeghatározóbb ügye volt, június közepén a Kossuth térre is figyelemreméltó tömeget csődített össze az akkor még önmagát esélyes kormányváltó erőként definiáló ellenzéki összefogás, a fejlesztés leállítását követelve.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. augusztus 18. 18:31
Szétmállott a moslékkoalició ,mint nyári záporban a friss lószar!
Viziboszorkány
2022. augusztus 18. 11:10
Az eldobott cumit vissza lehet tenni a nyafogó gyerek szájába. Egy próbát megér!:)
olajfa1
2022. augusztus 18. 10:20
Csak Kórozs Lajos rájött hogy ő is előadhat valamit a leendő FUDAN egyetemen!... Ha mást nem... hát a LOPOTT HOLMIKAT.... no meg a "VÉRVÖRÖS DIPLOMÁJÁT" amit az ő 2006 október 23.-ai tettei no meg amit a szülei 1956-os tettei miatt kapott elismerésként...
Alcofrybas
2022. augusztus 18. 10:11
„sokszor előszeretettel ábrándoznak kedvenceik elvhűségéről” Ja, a Gólya presszóban épp ideje volna alakítani egy bizottságot, amely felszólítja az Egyesült Államokat, hogy szankcionálják a házibarát olajkutast, vagy lecseréljék a kutászdroidokat, mert rossz a motivátoruk: https://telex.hu/kulfold/2022/08/17/34-ev-bortonre-iteltek-egy-egyetemista-lanyt-szaud-arabiaban-egy-tweet-miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik