Trump támogatottja nyert Wyoming államban az előválasztáson

2022. augusztus 17. 06:00

A vesztes Liz Cheney egyike volt annak a tíz republikánus kongresszusi képviselőnek, akik 2021 januárjában megszavazták a Donald Trump elnöki eltávolításáról szóló indítványt. 

2022. augusztus 17. 06:00
null

A Donald Trump korábbi amerikai elnök által támogatott jelölt, Harriet Hageman győzelmét hozta a nagy érdeklődéssel várt republikánus előválasztás a nyugati Wyoming államban kedden. Liz Cheney, a Republikánus Párt Trump-ellenes szárnyának egyik vezetője vereséget szenvedett. Az előválasztás tétje az volt, hogy

ki indulhat jelöltként a novemberi kongresszusi választáson Wyoming állam kongresszusi körzetében.

Kérdés volt, hogy esélyt kap-e képviselőházi székének megvédésére Liz Cheney eddig képviselő, Dick Cheney korábbi alelnök (2001-2009) lánya, aki Donald Trump egyik leghangosabb kritikusa volt.    

Liz Cheney elismerte vereségét

Cheney képviselő alelnöke a 2021. január 6-i washingtoni zavargások, a Capitolium ostromának körülményeit vizsgáló demokrata vezetésű bizottságnak, és

egyike volt annak a tíz republikánus kongresszusi képviselőnek, akik 2021 januárjában megszavazták a Donald Trump elnök eltávolításáról szóló indítványt.    

Liz Cheney elismerte vereségét az előválasztáson, ugyanakkor közölte, hogy harcát folytatja Donald Trump ellen. Wyoming állam előválasztását Harriet Hageman nagy fölénnyel nyerte meg, győzelme tovább erősíti a volt elnök befolyását a Republikánus Párton belül. Az államban a demokraták is megtartották a képviselőházi előválasztást, amelynek győztese Grey Bull, aki a republikánus jelölt ellenfele lesz a november 8-i félidős kongresszusi választáson. 

Alaszkában szintén kedden tartották az előválasztást, a republikánusoknál a kérdés ott is az, hogy miként szerepelnek a Donald Trump által támogatott jelöltek, és mennyi szavazatot szereznek a politikájával kritikus republikánusok. Az előválasztás eredménye egyelőre nem ismert.

(MTI) 

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. augusztus 17. 19:39
"A levélvoksok érvényességét pedig ugyanúgy ellenőrzik, mint az urnába bedobott szavazólapokét." Persze, csak aztán menet közben még "találtak" pár tízezret. Plusz pár tízezer halott is szavazott.
Málaga21
2022. augusztus 17. 19:37
"Az egészet csak a választók tudják megállítani ,..." Pont a választók döntöttek úgy, hogy nem kell a csíni lány.
Málaga21
2022. augusztus 17. 19:36
"Ma a republikánus párt ott tart, hogy leszrják ők az Alkotmányt, a demokrácia szabályait." Nekem az előválasztás elég demokratikus dolognak tűnik.
fatman
2022. augusztus 17. 17:12
Dick Cheney lánya?!?! WTF... aztakurva... nem csodálom, h Trump ellen van, a mocskos áruló... na, jó hír, ha az ilyenektől meg tudnak szabadulni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik