Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg

2022. augusztus 10. 16:12

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy újjáépítik Magyarország páncélos erejét.

2022. augusztus 10. 16:12
null

Szerdán érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely – a baloldali kormány alatt felszámolt – páncélos erő újjáépítésének fontos eszköze – emelte ki a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: egy modern hadsereg elképzelhetetlen erős, ütőképes tüzérség nélkül.

Hangsúlyozta: elkötelezettek amellett, hogy – „amit a baloldali kormányok leépítettek”, – a Magyar Honvédség egyik legfontosabb szárazföldi fegyvernemét, a tüzérséget helyreállítsák. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy szomszédban dúló háború és az illegális bevándorlók a déli határokon

csak tovább erősítették a kormány azon elhatározását, hogy tovább építsék a Magyar Honvédség képességeit.

A magyar kormány – mint kiemelte – Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre. „Mi továbbra is a béke pártján állunk, de a békéhez erő kell” – fogalmazott a honvédelmi miniszter, aki szerint ezért is fontos, hogy ezekben az órákban érkezik Magyarországra az első PzH2000 típusú önjáró löveg, amely az önjáró tüzérség modern technikai alapokon történő újraépítésének fontos eszköze.

„Folytajuk a munktát” – zárta videóját Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

(MTI)

Nyitókép: honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. augusztus 11. 20:37
Majd az ukrán gépeket megállíthatjuk a magyar romboló puskákkal.
files32
2022. augusztus 11. 09:06
Ezt a Vytéz Szalay-Bobrovniczky- Hegyaljay- Nemzethy Kőbányay Kristófot el tudom képzelni talán még celebnek IS, de honvédelmi miniszternek..... Remélem a messzenézőt nem úgy használja mint az analfabéta Hende Csabakirályfi.
foldizs
2022. augusztus 11. 07:43
Majd ellopják azokat is.
hunpettel
2022. augusztus 11. 03:19
Miután az ukránok megtkapták a legújabb típusokat, leadják a be nem vált ócskavasat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik