„Az amerikaiak túl kövérek lettek, hogy katonák legyenek” – mondta az amerikai liberális showman

2022. augusztus 9. 12:18
Bill Maher, az HBO-n futó népszerű talk-show, a „Real Time with Bill Maher” műsorvezetője nem először tesz olyan nyilatkozatot, ami kiveri a biztosítékot a progresszívok körében.

Főként az Egyesült Államokban terjedt el egy álláspont, miszerint senkit nem szabad bántani azért, mert kövér. Ez tökéletesen rendjén való, bizony nem szabad ezért piszkálni senkit, főleg abban az esetben, ha ez betegség miatt van így. Más a helyzet azonban, amikor valaki a rossz életmódja vagy a mozgáshiány miatt hízik el. Az úgynevezett testpozitivitás miatt viszont ez a biztatás is lehetetlenné vált bizonyos, főként progresszív amerikai körökben, mondván, ez „kövérfóbiás” és mindenki úgy szép, ahogy van. Ezzel sokan nem értenek egyet és Bill Maher is ebbe a kategóriába tartozik – írja a Liner.

Maher szerint ráadásul nemcsak arról van szó, hogy a testpozitivitás és a „woke” kultúra miatt nem lehet őket kritizálni vagy biztatni a fogyásra, hanem ez már a hadseregre is komoly kihatással van, mert egyre nehezebb új katonákat toborozni. Maher egy 2019-es New York Times cikkre hivatkozva jelentette ki, hogy már jelenleg is az amerikai haditengerészet állományának 20 százaléka elhízott, ezért ki is kellett vezetni a menüről a gyorskajákat és a cukros italokat.

Ez szó szerint egy nemzetbiztonsági probléma most már. A sorkötelezettség óta a legalacsonyabb a sorozás aránya, főként azért, mert a 17-24 év közöttiek túl kövérek ahhoz, hogy harcoljanak”

Maga az amerikai védelmi minisztérium is úgy fogalmazott tavaly augusztusban, hogy az elhízottság negatívan befolyásolja a fizikai teljesítményt és ebből fakadóan a harci készültséget, nem is beszélve a hosszú távú egészségügyi problémákról, mint a cukorbetegségről vagy szívbetegségről.

Nyitókép: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / AFP

 

 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerinted Zelenszkíj a fronton küzd?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés