Visszavonul Serena Williams

2022. augusztus 9. 16:36
A hamarosan kezdődő US Openen int búcsút a tenisznek.

Kedden bejelentette visszavonulását Serena Williams, minden idők egyik legsikeresebb teniszezője. A 40 éves klasszis hazai környezetben a hamarosan kezdődő US Openen int búcsút a sportágnak  A 23-szoros Grand Slam-torna-győztes teniszező nehezen fogadja el, hogy vissza fog vonulni – írja az Vogue.

Soha nem szerettem a visszavonulás szót. Talán a legjobb szó annak leírására, ami most következik, az a továbblépés. Itt vagyok, hogy elmondjam nektek, hogy a tenisztől más dolgok felé lépek tovább, amik fontosak nekem”

– fogalmaz a visszavonulásáról Williams. 

A Vogue-on megjelent cikkben azt írja, hogy a döntést az hozta a felszínre, hogy a családjának szeretné szentelni az idejét. Első gyermeke, Olympia 2017-ben született. 

„Soha nem akartam választani a tenisz és a család között. Szerintem ez nem igazságos. Ha egy férfi lennék, nem kellene ezt írnom, mert folyamatosan versenyeznék és nyernék, miközben a feleségem a fizikális részét végezné a családalapításnak” – ír a dilemmájáról a 40 éves teniszlegenda. 

A cikkben Williams elhinti, hogy az utolsó tornája az US Open lesz, ami augusztus végén kezdődik. Mellette arról is ír, hogy nem állt készen arra, hogy idén megnyerje Wimbledont. 

Nyitókép: Takuya Matsumoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés