Észtország és Finnország azt követeli, hogy orosz állampolgárok ne kaphassanak turista vízumot

2022. augusztus 09. 16:26

Szerintük az oroszoknak nem szabadna Európában nyaralniuk, miközben az orosz kormány háborút folytat Ukrajna ellen.

2022. augusztus 09. 16:26
null

Észtország és Finnország vezetői arra kérték kedden az EU tagországait, hogy függesszék fel a turistavízumok kiadását orosz állampolgároknak. 

Kaja Kallas észt miniszterelnök kedden azt írta a Twitteren, hogy „Európa meglátogatása kiváltság, nem pedig emberi jog”, és hogy

 

 

Hétfőn Sanna Marin finn kormányfő azt mondta az YLE finn közszolgálati rádió és televíziónak, hogy „nem helyes, hogy amíg Oroszország agresszív, brutális háborút folytat Európában, addig az oroszok normális életet élhetnek, utazhatnak Európába és turistáskodhatnak”.    

Az EU Ukrajna orosz megtámadását követően nem sokkal betiltotta az Oroszországból az EU-ba érkező légiközlekedést, de az orosz állampolgárok szárazföldön továbbra is beutazhatnak mindkét északi országba, és utána szabadon repülhetnek számos európai célállomásra. Az YLE a múlt héten arról számolt be, hogy egyes orosz vállalatok elkezdtek autós utazásokat szervezni Szentpétervárról a helsinki és a lappeenrantai repülőtérre Finnországba, ahonnan közvetlen járattal lehet továbbrepülni számos európai nagyvárosba. Szentpétervár 300 kilométerre fekszik Helsinkitől.   

(MTI)

Nyitókép: Adrien Fillon / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. augusztus 10. 15:26
Igazi nemes válasz lenne Oroszországtól és Fehéroroszországtól, ha muzulmán migránsokat segíteni az emberi jogok élharcosaira, Finnországra és Észtországba... Remélem, a finnek és észtek felnőttek a haladáságra.
nyugalom
2022. augusztus 10. 11:41
En forditva javasolom!
chief Bromden
2022. augusztus 10. 10:13
Nem kérünk az észt kiváltságokból.
Sany Xepi
2022. augusztus 10. 09:02
És a következő, hogy ne kaphassanak levegőt. Fasiszta barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik