Kinek áll érdekében lőni egy atomerőművet?

2022. augusztus 8. 20:13

Bekezdések
Facebook
Az ukrán színész-elnök vádaskodásával van néhány probléma...

„Nukleáris terrorizmussal vádolta meg Oroszországot Volodimir Zelenszkij a zaporozsjei atomerőművet ért támadások miatt, ám a színész-elnök vádaskodásával van néhány probléma.

1) A terület a háború korai szakasza óta orosz fennhatóság alatt áll, és a hírek szerint orosz erők állomásoznak ott. Következésképpen, ha az oroszok lőnék az erőművet, azzal a saját csapataikat veszélyeztetnék.

2) De nem csak őket. Az uralkodó szélirány arrafelé déli, dél-nyugati. Ellentétben tehát azzal, amit a színész-elnök állít, egy nukleáris katasztrófa elsősorban nem Európát fenyegetné, mint a csernobili havária, hanem Herszont, a Krímet, Törökországot és Szíriát, vagyis oroszlakta területeket, illetve Moszkva egyik legfontosabb partnerét és a nyílt szövetségesét.

3) Az Amnesty International jelentése óta ország-világ előtt tudott, hogy az ukránok több tucatnyi esetben használtak iskolákat és kórházakat fedezékül. Lőszerraktárakat telepítettek a pincéjükbe, légvédelmi ütegeket a tetejükre, és tüzérségi állásokat alakítottak ki mellettük. A liberális NGO dolgozata nem vetett jó fényt Kijevre, ezért Zelenszkijéknek sürgősen kellett találni egy témát, ami mindezt ellensúlyozza. Erre tökéletesen alkalmas az a hazugság, hogy az oroszok Európa legnagyobb erőművének, és ezzel a kontinens teljes lakosságának a biztonságát fenyegetik.

4) Nem elegáns, sőt, kifejezetten kockázatos megoldás, hogy az olyan nyugati precíziós fegyverek, mint a HIMARS, megjelenésére válaszul az oroszok a saját tüzérségüket egy atomerőmű közepére telepítették a dél-keleti fronton, stratégiai szempontból viszont érthető. Így tudták kisimítani az egyenetlenségeket. És éppen ezért nem lehet érdeke az oroszoknak, hogy az atomerőmű elleni »hamis zászlós« támadásokkal beavatkozásra kényszerítsék az ENSZ-t. Szemben az ukránokkal, akik fel is szólították a világszövetséget, hogy küldjön csapatokat és vonja ellenőrzése alá az erőmű területét.

A háborúk persze felülírják a józanész szabályait, de ebben a helyzetben minden jel arra mutat, hogy az ukránoknál szakadt el a cérna – nem kicsit, nagyon.”

Nyitókép: Bekezdések Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukránok cérnája nem most szakadt el. Az már cafatokban van hosszú évek óta. Ezek a szarházik a katonai vereséghez közeledve bármit elkövetnek azért, hogy kiterjesszék a háborút.

Mindegy, hogy mi lesz a háború kimenetele, de ezt az ukrán vezetést likvidálni kell, méghozzá sürgősen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés