A kormány új rendelete megkönnyíti a fakitermelést

2022. augusztus 5. 10:47
A jogszabály a tűzifa biztosítását célozza.

„A veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról” címmel jelent meg egy új, Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott kormányrendelet a legfrissebb Magyar Közlönyben, ami azt mondja ki, hogy „a fakitermelés tilalmi időszakára vonatkozóan jogszabályban vagy hatósági döntésben megállapított korlátozást nem kell alkalmazni” – számolt be a HVG

Ez bővebben azt jelenti, hogy védett természeti területen

  • idegenhonos fafajokból álló állomány kitermelése után az erdő felújításakor – a természet védelméről szóló törvényben foglaltaktól eltérően – nem szükséges fafajcserés szerkezetváltást végezni, és az erdőfelújítás, fogalmaznak, „természetes úton is elvégezhető”.
  • Az őshonos fafajokból álló és sarjeredetű természetes felújulásra képes erdőállomány véghasználata az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvényben foglalt korlátozásoktól immár mentesen végezhető.
  • A törvény mellékletében felsorolt állami erdészeti társaságok által az erdőgazdálkodáshoz szükséges és földmunkával járó közelítőnyom-hálózat pedig hatósági engedély nélkül alakítható ki.

A rendeletben többször is szóba kerül, hogy egy velünk szomszédos országban, vagyis Ukrajnában fegyveres konfliktus áll fenn, és hogy a humanitárius katasztrófának Magyarországon is vannak következményei, amiket el kell hárítani.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Döbrögiket odakötözni, aztán üsd-vágd, nem apád!

Miért csak a gyermeket nevelők kapnak hőszigetelésre, napelemre támogatást?
Tudnivaló, hogy az állami támogatás megemeli a keresletet ami árnövekedést eredményez. Ez nem teszi megtérülővé azpknak a beruházásait akik nem nevelnek 25 év alatti gyermeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés