Orbán Viktor a CPAC-en: A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!

2022. augusztus 4. 20:30
Amerikának össze kell fognia Magyarországgal, a progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, valamint több Chuck Norrisra és kevesebb nőimitátorra van szükség. Összefoglalónk Orbán Viktor dallasi beszédéről!

Orbán Viktor magyar idő szerint csütörtökön 20:40-től nyitóbeszédet tartott az Egyesült Államokban a CPAC konzervatív konferenciasorozat új felvonásában. Nem mellesleg idén májusban a hazánkban rendezett első európai CPAC-et is ő nyitotta meg.

Az dallasi nyitóbeszédtől sokan azt várták, hogy a miniszterelnök sikerreceptet tár majd az amerikai jobboldal elé. A kormányfő beszédének címe és témája: „How we fight”,

azaz „Ahogyan harcolunk”.

„Fantasztikus itt lenni Texasban, az Egyesült Államok magányoscsillag-államában” – kezdte meg beszédét a miniszterelnök. Kifejtette, hogy tudomása szerint a magányoscsillag-állam azt jelenti, hogy az adott államban a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték. Leszögezte: ez Texasban így van, majd kifejtette, hogy ez a közös Dallasban és Magyarországban. Szerinte Európa magányoscsillag-állama Magyarország. A kormányfő elmondta, hogy mi, magyarok a szabadságért és a szuverenitásért küzdünk az elmúlt 500 évben, ahogy a kereszténységért is, és ma is folytatjuk ezt a harcot.

Harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban. Harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk”

– szögezte le.

Ennek kapcsán megjegyezte, hogy egyszer beszélgetett Ferenc pápával. A beszélgetés során a katolikus egyházfő elmondta, hogy a magyarnak kell lennie a hivatalos nyelvnek a mennyországban, „mert egy örökkévalóságig tart azt megtanulni.”

A miniszterelnök leszögezte, ő egy régi vágású szabadságharcos. Hozzátette, hogy ő jelenleg a leghosszabb ideje hivatalban lévő magyar kormányfő, és az egyetlen, aki bevándorlásellenes. Megemlékezett arról, hogy minden egyes nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll Magyarország. 

Azt, hogy most a CPAC-en tarthat nyitóbeszédet, nagy megtiszteltetésnek, illetve egy beteljesedett álomnak nevezte.

Zéró tolerancia van Magyarországon a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen. Közölte, hogy már azzal, hogy ez a nyitóbeszéd létrejöhetett, a baloldali médiát sikerült teljesen összezavarni. Megjegyezte, már látja is a holnapi címsorokat: „Szélsőjobboldali európai rasszista és antiszemita erősember, Putyin trójai falova tartott beszédet a konzervatív konferencián”. Majd komolyra fordítva a szót úgy fogalmazott, zéró toleranciát hirdettünk meg a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben,

tehát ezzel vádolni bennünket nem más, mint hírhamisítás, és azok, akik ilyet állítanak, egyszerűen idióták.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra a furcsa anomáliára, hogy egyesek szerint ő már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát, és aztán ezt újra megtette minden egyes évben. Feltette a költői kérdést: hogyan lehet azt újból tönkretenni, amit egyszer már tönkretettek?

Össze kell fogni

Orbán elmondta, hogy hiába ő tartja a nyitóbeszédet, ő csak vendég ott, tiszteletben kell tartania az amerikai adminisztrációt, tisztességesen kell viselkednie azzal szemben. Viszont megjegyezte, hogy az éremnek két oldala van: az Obama-kormány Brüsszelt ideológiai nyomás alá helyezte, és arra akarta kényszeríteni a magyar kormányt, hogy az alaptörvényből kivegye a kereszténységre, valamint a nemzeti értékekre vonatkozó részt. A kormányfő szerint ez utóbbi nagy fájdalmat okozott, viszont sikeresen ellenálltunk, s emiatt nem vagyunk az amerikai demokraták nagy kedvencei.

A progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, és elmondjam azt, hogy össze kell fogni, mert mi tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit.”

A progresszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok

Orbán közölte, hogy 1956-ban kezdődött a magyar háború a szabadságért, de mi nyertük meg azt. Hozzátette, ezért hálával tartozunk Ronald Reagannek. Megjegyezte a miniszterelnök, hogy a kommunistákat nehéz legyőzni, mert azok összefogtak a liberálisokkal.

A progreszív liberálisok és a kommunisták pontosan ugyanazok, és újra le kellett győzni őket.

Mi 2010 óta folyamatosan legyőzzük őket, jegyezte meg Orbán.

Bíznunk kell a zsidó-keresztény tanokban

A miniszterelnök elmondta, hogy sikertörténetünk kulcsa, hogy 100 százalékot beleadunk, az igazat mondjuk és azért ki is állunk. Hozzátette, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításokban. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy Isten a saját képmásunkra teremtett minket, és így a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozni kell – tette hozzá.

Önöknek George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi

A miniszterelnök megemlítette harcát Soros Györggyel. Elmondta, hogy a baloldal semmilyen korlátot nem ismer a politikában, s a mai progresszívek megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a kereszténységről. Leszögezte: a legrosszabb dolgok akkor történnek, amikor azok kerülnek hatalomra, akik gyűlölik a kereszténységet. Kijelentette, hogy Soros György ilyen, aki nem hisz semmiben sem. Mint fogalmazott:

az amerikaiaknak George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi, mivel már jól ismerjük, mivel az ellenségünk.

A miniszterelnök rámutatott: Soros György azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a huszadik századi borzalmakhoz, de ennek pont az ellenkezője igaz. – Az értékeink mentenek meg bennünket attól, hogy újra elkövessük a történelem hibáit – hangsúlyozta.

Magyarország a jobboldali Dávid a woke Góliáttal szemben

A győzelemre kell játszani, jelentette ki Orbán. Szerinte el kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél. Megjegyezte, hogy nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközökkel, újra életre kell keltenünk a keresztény intézményeinket. A miniszterelnök kifejtette, hogy a nácizmus és kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit. A mai progresszívek ugyanezt tervezik elérni.

Magyarország egyedüli Dávidként harcol a globális woke Góliáttal szemben.

Mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtak és megállították az illegális migrációt. 

A határvédelemről

Orbán beszámolt arról is, hogy a migrációs válság csúcspontján közel félmillió migráns akart bejönni Magyarországra. Ez az áradat nagyobb volt Dzsingisz kán seregénél, jegyezte meg. Elmondta, hogy azt követően, hogy megépült a fal, nullára csökkent hazánkban az illegális migráció. Kifejtette, hogy idén már 160 ezer illegális migrációs kísérletet hiúsított meg a határőrség.

A családvédelemről

Magyarország a GDP-jének hat százalékát költötte családvédelemre, jegyezte meg a kormányfő. Leszögezte, hogy a progresszívek azt állítják, a családokat nem kell megvédeni, hogy a családok nem léteznek. Orbán szerint ezzel szemben Magyarországon a család az a hely, ahol a szülők átadhatják a hagyományos értékeket. 

Ha a családok megszűnnek, akkor a nyugati kultúra is megszűnik.

Az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Kezdetnek nem rossz – jegyezte meg a kormányfő.

A gyermekvédelemről és a genderkérdésről kifejtette, hogy több harcos kell a genderideológia ellen:

Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell!”

A hazai és a globális adókról

A miniszterelnök a hazai adórendszerről is beszélt. Kiemelte, hogy a kormány tíz év alatt tíz százalékkal csökkentette az adóterheket, ami a legnagyobb adócsökkentés volt az Európai Unióban. Hozzátette: nálunk a legalacsonyabb a társasági adó az Unióban, egységesen kilenc százalék.

A miniszterelnök jelezte, hogy nemrégiben viszont Magyarország a globális minimumadóról szóló kezdeményezés kapcsán ismét célkeresztbe került, amiért az összes európai országgal ellentétben ellenállt.

A birodalom azonban mindig visszavág,

jegyezte meg Orbán, így a jelenlegi amerikai kormányzat úgy döntött, hogy megszünteti a Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló adóügyi egyezményt, ami valószínűleg minden idők legjobb adózási megállapodása volt. – Szerintem ez valóban a baloldal bosszúja – tette hozzá.

A békéről, a háborúról és a biztonságról

Orbán arról is beszélt, hogy Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye. Elmondta, hogy a siker másik tényezője az, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. A háborúval kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarország támogatja Ukrajna területi integritását. Kifejtette viszont, hogy véleménye szerint a globalista vezetők stratégiája csak kiterjeszti és elnyújtja a háborút, valamint csökkenti a béke esélyét.

„Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. Egyre többen halnak meg és szenvednek, gazdaságaink pedig a csőd szélére kerülnek” – szögezte le Orbán.

Kijelentette: csak az erős vezetők képesek a béke helyreállítására.

Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség!

– jelentette ki Orbán, jelezve, hogy mi kell a békéhez. Orbán végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. Kifejtette, hogy szerinte a Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel,, s smost a Nyugat önmagával harcol. „Hosszú ideje nem tapasztaltunk olyan súlyos válságot, mint amilyen a jelenlegi. A huszadik század ideológiai háborúi – a náci Németország és a Szovjetunió totalitárius hatalmai elleni vívott harcok – iszonyatosak voltak, de a demokratikus Nyugat összefogott és mindkettőt legyőzte. Most viszont a Nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk egy másfajta elképzelésünk van a jövőt illetően.

A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem!”

– szögezte le Orbán. Megjegyezte, hogy össze kell fogni, fel kell venni a harcot és vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben.

Induljunk el és győzzünk!

Orbán megemlékezett arról is, hogy 2024-ben európai parlamenti választások lesznek az Unióban, míg Amerikában elnökválasztásra kerül majd sor. Szerinte ez a két helyszín, ez a két választás fogja meghatározni a nyugati civilizáció jövőjét. A kormányfő elmondta: két évünk van felkészülni,

induljunk el és győzzünk!”

***

A Conservative Political Action Conference, vagyis a CPAC a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, amelyet 1974 óta rendeznek meg.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 925 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztosan vigyáznak rá, de nem bánnám, ha már itthon lenne!

Ezt mind magadtól találtad ki, vagy segítségre volt szükséged? Közben toporzékoltál, és még a nyelvedet is kiöltötted egy Orbán kép felé?

....az amerikaiaknak George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi, mivel már jól ismerjük, mivel az ellenségünk."

Másoljon ide 10 linket lécci valaki arról, amikor még Soros seggében lakott a pohos!

....az amerikaiaknak George Soros, nekünk csak Gyuri bácsi, mivel már jól ismerjük, mivel az ellenségünk."

Másoljon ide 10 linket lécci valaki arról, amikor még Soros seggében lakott a pohos!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés