Kisebb hadsereg kíséri Nancy Pelosit Tajvanra

2022. augusztus 2. 10:43
A képviselőházi elnök hivatalos programjában ugyan nem szerepel tajvani látogatás, ám többen is úgy sejtik, hogy körútja végén a szigetországba érkezik.

Egy USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó (CVN-76) és egy USS Tripoli (LHA-7) könnyű hordozóhajó – fedélzetükön tengerészgyalogos F-35B Lighting II közös csapásmérő vadászgépekkel – Tajvan közelében, a Dél-kínai-tenger peremén tevékenykednek az amerikai képviselőházi elnök, Nancy Pelosi tajvani látogatása előtt – írja az Amerikai Haditengerészeti Intézet.

A Pentagon szóvivője hétfőn azt nyilatkozta az Intézetnek, hogy a hajók csak az alapvető feladataikat teljesítik a térségben, és nem a Pelosi látogatására miatt tevékenykednek a Dél-kínai-tengeren.

Azonban egy magas rangú védelmi tisztviselő azonban azt mondta az Intézetnek, hogy a hajók felkészültek arra, hogy „veszélyhelyzet esetén” huzamosabb ideig a régióban maradjanak.

A képviselőházi elnök hivatalos programjában ugyan nem szerepel tajvani látogatás, ám a CNN washingtoni és tajpeji forrásokból is úgy értesült, hogy dél-kelet-ázsiai körútja végén a szigetországba érkezik. A vizit komoly feszültséget okoz a kínai-amerikai viszonyban, hiszen Peking saját tartományának tekinti Tajvant – írja az Azonnali.

Nyitókép: US Navy Photo/USS Ronald Reagan (CVN-76)

 

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más sem hiányzik már, mint egy Usa-Kína konfliktus, amibe természetesen minket is bele akarnak majd rángatni (szankciók).

Ezeknek a féleszű trolloknak mindenről Orbán jut eszükbe. Ezért trollok.

Greta: How dare you!

akkor most ot is tiltsa ki Kina ahogy az ukranok szoktak a Krimbe erkezokkel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés