Nézőpont: A magyarok 61 százaléka elégedett a kormány teljesítményével

2022. július 11. 8:09
Közép-Európában sehol nem mértek ilyen magas arányt.

Magyarországon és Szerbiában a legelégedettebbek az emberek saját kormányuk munkájával. Ez derül ki a Nézőpont Intézet tizenkét országot vizsgáló közép-európai kutatásából, amit a Magyar Nemzet idézett. Magyarországon 61, Szerbiában 60 százalékos azok aránya, akik  elégedettek a kormányuk teljesítményével. Mindkét országban 33 százalék volt az elégedetlenek aránya, április 3-án tartottak választásokat, a korábbi kormánypárt (Fidesz-KDNP/Szerb Haladó Párt) győzött. A kutatók szerint

a választási győzelmek mértékénél nagyobb elégedettség azt jelzi, hogy a politikai stabilitás érték, ami a többi ország példája alapján egyáltalán nem magától értetődő.

Ausztriában 52, Montenegróban 54, Csehországban 59, Horvátországban 66, Lengyelországban 67, Bulgáriában 71, Szlovéniában 72 százalékos volt az elégedetlenek aránya. A legelégedetlenebb országok közé tartozik Románia (73%), illetve a régió sereghajtója, Szlovákia (74%), ahol csak az emberek 24 százaléka volt elégedett a Herger-kormánnyal – tudatta a Nézőpont Intézet, amely felmérése adatait májusban, júniusban vette fel.

Kép forrása: Nézőpont Intézet

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés