Ukrán védelmi miniszter: Elkezdődött a harmadik világháború

2022. július 04. 18:23

Olekszij Reznyikov szerint Oroszország már 24 órás nukleáris megfigyelést tart.

2022. július 04. 18:23
null

„Már elkezdődött a harmadik világháború” – állítja az ukrán védelmi miniszter. Oroszország ugyanis állítólag éjjel-nappal figyeli a nukleáris robbanásokat egy új létesítményben – írta az Index a Secular Times és az Interfax értesüléseire hivatkozva.

A június 1-jén megnyitott központ feladata az ember okozta úgynevezett geofizikai zavarok, valamint a nukleáris robbanások forrásainak azonosítása – jelentette az Interfax hírügynökség.

Oroszország hivatalos katonai bevetési elvei lehetővé teszik a nukleáris fegyverek alkalmazását, ha azokat – vagy más típusú tömegpusztító fegyvereket – bevetnek ellene, vagy ha az államot egzisztenciális fenyegetés éri – ismertette a Secular Times.

„Oroszország szinte biztosan Donyeck megye elfoglalására helyezi a hangsúlyt”

Eközben a brit védelmi minisztérium arról számolt be, hogy

Oroszország „szinte biztosan” Donyeck megye elfoglalására helyezi most a hangsúlyt,

miután az ukrán csapatok kivonultak Luhanszkból. Az ukrán védelmi tárca ehhez hozzátette, hogy a Donbaszért folyó harc, amely eddig is „kimerítő volt”, tovább folytatódik hasonló intenzitással.

Nyitóképen csecsen alakulat masírozik Liszicsanszkban. Fotó: VIKTOR ANTONYUK / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csato42
2022. július 05. 11:12
Hát persze. Ukrajna örülne ennek, nyíltan kaphat mindenféle katonai támogatást. Mert egyedül elveszti a háborút. Ez pont olyan dezinformáció mint majd ti lesztek a következők szöveg. Egy biztos! Mindenkinek nagy a felelőssége, hogy ne lehessen újabb világháború. Nemcsak az ukránok érdekeltek ebben, hogy legyen harmadik világháború!!!
fabulon a bőre őre
2022. július 05. 08:59
Ez volt a bukrán védelmi miniszter megbízatása Jeszenszkivel együtt? Akkor eddig jól teljesített. https://888.hu/amerika-london-parizs/terdre-borulnak-az-elott-a-biden-elott-uzent-egy-ukran-no-az-amerikai-elnoknek-4372467/ "They kneel to that Biden - may he die!" - exclaimed his neighbor, Tatyana, referring to U.S. President Joe Biden. https://apnews.com/article/russia-ukraine-moscow-government-and-politics-a8652c890cc9583840468eafb049175e
Töki
2022. július 05. 08:51
Ezt mondjátok már a háború kezdete óta, hátha valaki csatlakozik mellétek, és nem csak fegyver és zsetontámogatással! Aki élemiszert, gyógyszert stb. küld, azt nem nézitek semmibe. Szarháziak!
Vakfolt
2022. július 05. 07:37
Ez minden vágyálmuk, hogy robbanjon ki a világháború. De ki a faszom akar Ukrajnáért meghalni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik