Megoldást találhattak Menczer Tamásék a solymári vízhiány enyhítésére

2022. június 30. 19:29
Vízszállító autókkal töltik fel a tározókat.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, súlyos vízhiány alakult ki több Pest megyei településen. Többek között Solymáron is.

Pestbuda környékének országgyűlési képviselője csütörtökön ugyanakkor már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az operatív törzs egész nap ülésezett Solymáron, és úgy tűnik,

„körvonalazódik egy megoldás a solymári vízhiány enyhítésére”.

A Menczer Tamás Facebook-oldalán közzétett videóból kiderült, hogy a „problémát az okozza, hogy a kánikulában megnövekedett fogyasztás miatt a tározók nem tudnak feltöltődni, a víz elfogy, így egyes területekre nem jut.”

Vízszállító autók álltak munkába

Majd azzal folytatta, hogy „egész nap egyeztettek a szakemberekkel, akik arra jutottak, hogy a tározók feltöltését segíteni kell. Vízszállító autókkal fogjuk ezt megtenni” – hangsúlyozta. 

Két nyolc köbméteres autó már elkezdte a munkát, „így a szakemberek becslése és várakozása szerint, reggelre annyi vizet lehet felhalmozni a tározókban (...), hogy ott is lesz víz, ahol már napok óta nincs” – mutatott rá a térség országgyűlési képviselője.

Növelték a vízfelvevő pontok számát Solymáron

Menczer kitért arra is, hogy a kánikulában növelték a vízfelvevő pontok és a vizes kocsik számát is növelték. Jelenleg tizenegy ilyen van Solymáron – hangzott el a videóban.

A felvétel alább tekinthető meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés