Német alkancellár: Öt percnél többet nem töltök a zuhany alatt

2022. június 24. 13:47
„Nem azt kellene nézniük az embereknek, mit kapnak. Meg kell tenniük, mert így büszkék lehetnek rá, hogy segítenek másokon” – magyarázta a háború miatti spórolást Robert Habeck.

A Die Welt arról írt cikket, hogy Robert Habeck, a Zöldek politikusa, egyben Németország gazdasági minisztere és alkancellárja hogyan spórol a mindennapokban. Mint a cikk írja, Habeck szerint Putyin az energiaárakkal próbál zavart kelteni Európában, ami „nem sikerülhet neki”.

Nem azt kellene nézniük az embereknek, mit kapnak. Meg kell tenniük, mert így büszkék lehetnek rá, hogy segítenek másokon”

– fogalmazott azzal kapcsolatban, miért kellene az embereknek spórolniuk.

A Die Welt szerint ebben a német alkancellár „jó példát mutat”.

Nem zuhanyzom öt percnél tovább”

– kezdte a felsorolást Habeck. A Zöldek politikusa azt is elárulta: nyáron nem szeret légkondicionált szobában tartózkodni, télen pedig csak ritkán fűt. 

„Olyan fizetésem van, amiről más csak álmodozhat. Ezen kívül későn érek haza, reggel hatkor felkelek, hétre pedig már el is megyek otthonról. Így hát nem is kell fűteni télen” – fogalmazta meg spórolási trükkjeit Habeck.

Nyitóképen: Robert Habeck. Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baszki, a kőgazdag németek, akiknek pl. a jachtjaival tele van a Földközi tenger és a bazi nagy autóikkal háromszázzal száguldoznak az autópályákon, most el akarják nekünk adni a hajléktalanok életmódját egy regionális kelet-európai háború miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés