Nemi erőszak vádja miatt nyomoznak az új Macron-kormány női minisztere ellen

2022. június 23. 19:15
A miniszter politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott, a beszámolók szerint a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak.

A párizsi ügyészség szerdán közölte, hogy két panasz alapján nemi erőszak vádjával indított vizsgálatot a francia fejlesztési és frankofóniai miniszter, Chrysoula Zacharopoulou ellen – számolt be a Reuters.

Az első feljelentést május 25-én nyújtották be, május 27-én el is rendelték a nyomozást. A második feljelentést június 16-án érkezett meg a hatóságokhoz. A Reuters szerint a miniszteri hivatal tisztviselői egyelőre nem reagáltak a hírre. A 46 éves Zacharopoulou képzett orvos, politikai karrierje előtt nőgyógyászként dolgozott.

A francia sajtó korábban arról számolt be, hogy a panaszok szakmai tevékenységéhez kapcsolódtak.

Hasonló problémákkal kell szembenéznie egy másik újonnan kinevezett miniszternek, Damien Abadrának is. A szolidaritásért és a fogyatékkal élőkért felelős miniszterre máris egyre nagyobb nyomás nehezedik, őt szintén két nő vádolja erőszak elkövetésével.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, a Macron az áldozat. Csak kicsit Stockholm-szindrómás... Kemény ez a csapat.

De egy átlag irodalomtanárnő erősen meg szokta bánni az ilyesmit... Csak vannak egyenlőbbek.

Ha mindkét fél fejében stabilan elrendeződött, hogy a szex az ennyi, és semmiféle hosszú távú, és ilyen asszimetrikus kapcsolatokban eleve teljesíthetetlen elvárás nem támad föl, úgymint "hűség", "közös élet", "közös gyerek", stb. akkor nyilván nincs mit megbánni.

De ha ez a te fejedben stabil is, itt olyan szexről beszélünk, amihez két fej kell, és a másikba nem látsz bele... Nem az nyílik meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés