Bemutatták Izrael új csodafegyverét (videó)

2022. június 22. 16:33
A harcjármű teljes mértékben robotizált, nehezen járható terepeken is jól halad, miközben a fegyverét is használja.

Az izraeli védelmi minisztérium hétfőn bejelentette, hogy elkezdi a fejlesztés alatt álló új, robotizált, pilóta nélküli harcjármű tesztelését több izraeli fegyvergyártó céggel – olvasható az Index cikkében.

A Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi kiállításon először bemutatott Medium Robotic Combat Vehicle (M-RCV) a minisztérium szerint több „korszerű technológiát” integrál, köztük egy páncéltörő rakétakilövőt, egy drónok szállítására és fogadására alkalmazott rendszert, amely nehéz terhek szállítására és fejlett manőverezésre egyaránt képes – írja a Times of Israel. 

A jármű egy drónt is képes befogadni

A szaktárca a közleményében egyebek között arról ír, hogy a gép mind éjszaka, mind pedig nappal bevethető, minden időjárási körülmény között megfelelően elboldogul, mindezekben pedig minimális operátori beavatkozást igényel, és azt is csak távolról, mert ember nem ül a gépezetben. 

A minisztérium közölte, hogy a jármű képes befogadni egy drónt „előremenő felderítő küldetésekhez”, valamint egy sor passzív érzékelővel rendelkezik, amelyeket az Elbit és a Foresight Autonomous fejlesztett ki. A tájékoztatás szerint a valós tesztelés várhatóan jövőre kezdődik. A minisztérium közzétett egy videót, amelyen jól látszik, hogy az M-RCV különböző,

nehezen járható terepeken is jól halad, miközben a fegyverét is használja.

A felvételen az is látszik, hogy a robotkar elindít egy pilóta nélküli felderítőeszközt. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hámondjuk az amcsik meg föl is találták a háború végére a csodafegyvert. Úgy hívják, hogy "atombomba". A bevetésével elkerülték a partraszállást Japánban.

Hány palesztin gyereket tud kinyírni percenként?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés