Az ellentmondásos Gyurcsány-párt

2022. június 21. 15:26

Nagy Attila Tibor
Magyar Hang
Erősen keserédes a helyzet.

„Furcsa a Demokratikus Koalíció helyzete. Egyfelől a legnagyobb ellenzéki párt lett a 2022-es választások után az Országgyűlésben, másfelől a további jelentős erősödésre egyelőre várnia kell. Erősen keserédes a helyzet.

Az ellenzék jelenleg kisebb és még kisebb pártokból áll, hozzájuk képest valóban a Gyurcsány Ferenc vezette párt a legprofesszionálisabb és a legerősebb. Ám már az elsőség ügyében beleütközünk a viszonylagosságba, hiszen mandátumainak száma csupán 15, s tőlük nem sokkal van lemaradva a Momentum és a Jobbik a maguk 10-10 mandátumával. A kormányváltás ismételt elmaradása miatt a párt egyelőre erősen korlátozott karrierlehetőséget tud csak kínálni, vagyis politikusainak ismét várniuk kell újabb négy évet (vagy akár még többet), hogy miniszteri, államtitkári tisztséghez jussanak. A Fidesz vártnál nagyobb győzelme azt is jelenti, hogy el kellett búcsúzni a 30-40 fős frakció álmától, vagyis számos elnökségi tag, helyi politikus maradt le a parlamenti mandátumról. A párt immáron krónikusan gyenge a falusi-kisvárosi vidéki területeken. Hiába összpontosított a DK a saját jelöltjeire a 2022-es választási kampányban (ezekből összesen 32 volt), vidéken egyetlen DK-s jelölt sem tudott győzni, Budapesten négy egyéni győztesük volt, azok is csak a pesti oldalon, mert Budán még az előző évben megrendezett előválasztások idején alaposan megverték a DK-sokat a Momentum és a Párbeszéd jelöltjei.”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel a hatalmi múlttal, családi háttérrel visszatetsző az egész konok akarásuk visszatérni. Nem nekik áll a zászló.

Amit Dobrev az EP-ben művel, az mindennek a legalja. Egészen egyszerűen NEM látják, h. egy látványosan eredményes kormányzást szünet nélkül ekézni, úgy, h. még nem halványultak el az ő kormányzásuk alatti nemzeti vagyon vesztés állomásai, csak kontraproduktív lehet.

Minden héten a képükbe kellene tolni a MÁV Cargo, a honvédség fegyverzete, a moszkvai kereskedelmi kirendeltség és a többi elkótyavetyélését. Ez a cirkusz hiányzott a csehszlovák-lengyel indulásból. Antallék alatt is ez a brancs irányított. Úgy is nézünk ki.

A "nagytudású" Balázs Péter volt az EU-s főtárgyalónk a végén. Az is olyan szuper lett, amilyen, ahelyett, h. példát vett volna a lengyelekről, akik előnyösebb feltételeket tudtak kicsikarni a mezőgazdaságuk számára.

Csillag István, mint "szürkeállomány". Draskovics, akit nem nyű el az idő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés