Magyar jóléti társadalom

2022. június 14. 20:01

Markó Beáta
Amerikai Népszava
A 3 millió Fidesz szavazó sokba került, és ezt most a forint elinflálásával vásárolja vissza Orbán.

„A mai napon elérkeztünk az X-dik lélektani határig, amikor is 1 euróért 400 forintot kell adni Magyarországon, külföldön pedig valószínűleg még rosszabbul váltják. Hála a magyarok istenének, az országgazda 3 milliós szavazótáborát ez nem hozza különösebb izgalomba, hiszen nagy többségük maximum a faluja határáig merészkedett el életében, de azon se csodálkoznánk, ha még a saját megyéjét se járta volna körbe. Írta is valamelyikük egy FB-os bejegyzésben, hogy őt »nem érdekli az euró, mert Magyarországon forint van«. Milyen igaz! (Az is marad, amíg a jelenlegi rokoni és baráti kör van hatalmon, vagyis a magyar kormányzó élete végéig.)

A boldog elhülyültségben élő 3 milliós tömeg előtt homályban marad az is, hogy az április 3-i választáson megvásárolt (13. havi nyugdíj, szja-visszatérítés és egyebek) szavazata bizony sokba került, és ezt most a nemzeti valuta elinflálásával vásárolja vissza az idoljuk. Bevetette a jól bevált eszközt is; újabb sarcokat, úgy nevezett »extraprofitadót« vetett ki a gonosz bankokra, csúnya légitársaságokra, álnok gyógyszergyártókra és egyéb multinacionális cégekre. Tapsolt is örömében a 3 milliós tábor, mivel az is homályban marad előttük, hogy a vállalatok, intézmények az utolsó fillérig át fogják hárítani rájuk az újabb terheket. Sajnos a maradék 6 milliónak is meg kell fizetnie a magasabb összegeket, pedig nekik nincs hályog a szemükön.

(Hogy mi az »extraprofit«, nem tudjuk. Van extra meg normál? És honnantól kezdődik az extra és meddig tart a normál?) De minden rosszban van valami jó, a kaszinóknak nem kell extra adót fizetniük.

Ám nemcsak a forint-euró viszonya érte el a lélektani határt, hanem az országgazda is. Bizony nehéz napokat élt át ő is, eddig bírta, nem tovább. Nevezetesen azt, hogy kevesebb a fizetése, mint a nagy Duna-parti épület házmesterének a díjazása. Holnap (kedden) sürgősséggel tárgyalják ezt a kardinális kérdést, majd szavazásra bocsátják, hogy megemeljék-e 2 millióval az országért 13. éve harcoló első ember fizetését. Addig már csak egyet kell aludnunk, és kiderül, igennel voksolt-e a mögötte álló kétharmad?

Vannak gondok, nem is tagadjuk, viszont a kormányzó szerencsére mindenre tud megoldást, mindenre tud gyógyírt, amitől sok magyar ember lelke megnyugszik és mindjárt derűsebben néz a jövőbe.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Népszava itthon és Amerikában...ugorjunk. Jöhetne már a zsidó új hullám......ezek a penészes arcok......már egy gondolkodó zsidó számára is nevetségesek.

Ha már adófizetést emlegeted, a Fideszre szavazó erdélyi magyar állampolgárok szerinted mennyi adót fizetnek?????
Csak mert a belepofázást emlegeted...

Pedig a kérdésem nagyon egyszerű volt, mégsem akarsz válaszolni, csak személyeskedsz, ahogy a fajtád szokta.

Egy nyugdíjas már fizetett adót, egy munkanélküli is már fizetett és fog fizetni adót.
A magyarságot pedig nem kötöm az adózáshoz, a szavazás viszont arról szól, hogy ki fog rendelkezni a befizetett adó felett.
Az erdélyi magyarok pedig nem fizetnek egy fillér adót sem, adót mégis arról döntenek, hogy ki fog rendelkezni a mások által (!!!!!) befizetett adó felett.
Ez szerinted így rendben van???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés