Struccfarmmal álcázott kenderültetvényt számoltak fel a rendőrök Csongrád-Csanád megyében (videó)

2022. június 10. 9:47
A madarak kifutója mellett több mint 1600 kendernövényt találtak.

A rendőrök szerdán egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében. Az egyik helyszín egy 41 éves férfi, valamint élettársa, egy 34 éves nő és a páros barátja, egy szintén 34 éves féri által – feltehetően álcázásként üzemeltetett – struccfarm működött, ahol közvetlenül a madarak kifutója mellett alakítottak ki indiaikender-ültetvényt. Itt 1630 különböző fejlettségű kendernövényt találtak.

A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt termék csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak.

A nyomozók összesen 8837 gramm növényi törmeléket foglaltak le, melyben a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a kábítószer jelenlétét.

A termesztők ellen eljárás indul, hat ingatlanjukat is zár alá vették

A több mint 8 kilogramm marihuána feketepiaci értéke mintegy 22 millió forint, a több mint 1600 tő leszüretelése után pedig a gyanúsítottak további 80 kilogramm marihuánára tehettek volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

A gyanú szerint a trió az előállított kábítószert saját vevői körének értékesítette, a tevékenységet pedig az élettársak 12 éves kislánya jelenlétében végezték.

A rendőrök mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, ellenük – őrizetbevételük mellett – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének gyanúja miatt indult eljárás, kezdeményezik letartóztatásukat, és tulajdonukban lévő hat ingatlant is zár alá vették.

A rendőri rajtacsapásról készült felvételt alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy hiba volt nem krokodil farmmal álcázni.

A rendőrök nem dugták homokba a fejüket...

Baszki, ez szemétség. A strucc húsát például jelentős felárral lehetett volna eladni!

DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés