Márki-Zay: Nincs olyan, hogy extraprofit!

2022. június 2. 7:01
Nagy Márton miniszter szerint azonban a nagyobb cégek vezetői is elismerik négyszemközt, hogy aránytalan nyereségük keletkezett.

Ismét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerepelt Márki-Zay Péter. Az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjét a kormány múlt heti döntéseiről, így a nyolc ágazatban kivetett extraprofit-adóról kérdezték.

Márki-Zay fenntartotta egy korábbi kijelentését, miszerint olyan, hogy extraprofit, nem létezik, de ha lenne, akkor szerinte a kaszinótulajdonosktól és a kormányközeli üzletemberektől kellene beszedni.

A műsorvezető felvetésére, miszerint még Petsching Mária Zita szerint is indokolt a rendkívüli elvonás a bankszektorban és az energetikai ágazatban, ráadásul a brit kormány is hasonló lépésre szánta el magát a napokban, Márki-Zay csak újra a kaszinókról kezdett beszélni, illetve hozzátette: „ki az aki azt gondolja, hogy a bankok ezt nem fogják átterhelni a fogyasztókra?

Mikor Szöllősi Györgyi Gulyás Gergelyt idézve kijelentette, hogy átterhelés esetén a kormány megemeli az adó mértékét, Márki-Zay azt mondta, hogy akkor ki fognak vonulni innen a nagy cégek.

Ezzel szemben Nagy Márton gazdaságpolitikiai miniszter az Info Rádió Aréna című műsorában részletesen elmagyarázta, hogy mi az az extraprofit, és hogy keletkezik, illetve arról is beszélt, hogy a különböző cégek vezetői is pontosan tudják, hogy aránytalan volt a nyereségük az elmúlt időben, ezért a négyszemközti megbeszéléseken nem is tiltakoztak a kormány ötelete ellen.

Íme:

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igazi extraprofit szerintem a gyógyszergyártóké és terítőké.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés