Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát

2022. május 28. 14:38
A MOB megválasztott elnöke, Gyulay Zsolt szerint Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy beadja a pályázatát.

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol

az volt az első számú cél, hogy elfogadják az új alapszabályt,

írja a Blikk. Hozzátették: ennek lényege, hogy az eddigi 54 főről 127-re emelkedjen a szavazásra jogosultak száma. Még Kulcsár Krisztián vezette MOB alatt lett karcsúsítva a szavazásra jogosultak száma, írják. Hangsúlyozták: a MOB volt elnöke még tavaly drasztikus változásokat kezdeményezett. Míg a riói játékok után az olimpiai sportágak 120, a további szervezetek pedig – legfeljebb – 76 tagot delegálhattak a MOB közgyűlésébe, 2020 júniusában ez a szám 123-ra csökkent. Majd jött az újabb változtatás, amely az olimpiai sportágak képviseletét is megnyirbálta, a többi delegáló szervezettől viszont egyszerűen elvette a képviseleti jogot, emlékeztetnek.

A Blikk azt írja erről, a téli olimpiai szereplés beszámolójáról is szavazhattak a képviselők. De szóba került egy nagyon fontos kérdés, a magyarországi olimpia kérdése is, teszik hozzá. 2024-ben Párizsban lesz az ötkarikás torna, így mindenféleképp két ciklust ki kell várni a következő európai olimpia rendezésre. 2028-ban Los Angeles látja vendégül a világ sportolóit. 2032-ben minden bizonnyal Ázsia, de könnyen lehet, hogy Afrika lesz a házigazda.

2036-ban jön vissza Európába ismét az olimpia, ezt pedig meg fogja pályázni Magyarország.

Ahogy a MOB megválasztott elnöke, Gyulay Zsolt fogalmazott: „Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát majd.”

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője ennyit írt Facebook-oldalára: „Döntött a MOB: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát.”

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még nincs minden készen, de ne csüggedj, a Nemzeti Lovardában már egy fedezőmén készen áll és téged vár!

Az legalább doppingolás nélküli volt.

Amiket mondasz, azok pont már nagyjából megvannak. A gyeplabda tervezett helyszíne pl. a Vasas stadion - műfüves borítással. A sportcsarnok sportok az ország különböző pontjaon lennének, az olimpiai falu valószínűleg a "diákváros" lesz. Velodrom és vadvízi evezés pálya viszont még valóban nincs, de 14 év alatt meg lehet építeni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés