Negyven percig gyilkolt az ámokfutó, mire kiértek a rendőrök

2022. május 26. 10:04

A járókelőknek kellett ráüvölteniük a rendőrökre, hogy menjenek be oda, ahol az ámokfutó lövöldözött. Az ámokfutó 19 gyereket és két tanárt ölt meg.

2022. május 26. 10:04
null

A járókelők szólították fel a rendőröket, hogy hatoljanak be abba a texasi általános iskolába, ahol egy fegyveres ámokfutó 19 gyereket és két tanárt ölt meg − mondták el szerdán szemtanúk. A több mint 40 percig tartó mészárlás akkor ért véget, amikor a 18 éves lövöldözőt megölte egy rendőr.

„Menjenek be! Menjenek már be!” − kiabáltak a rendőröknek a közelben lévők nem sokkal a támadás kezdete után – mondta el a 24 éves Juan Carranza, aki az utca túloldalán lévő háza elől látta az eseményeket, az Uvalde városában található Robb Általános Iskolával szemben. Carranza hozzátette, hogy a rendőrök nem mentek be.

Javier Cazares, akinek negyedik osztályos lánya, Jacklyn Cazares meghalt a támadásban, azt mondta, hogy

az iskolához rohant, amikor meghallotta a lövöldözést, és amikor megérkezett, a rendőrök még csupán az épület előtt gyülekeztek.

Steve McCraw, az állami közbiztonsági hatóságának igazgatója azt mondta újságíróknak, hogy 40 perc és egy óra közötti idő telt el attól a pillanattól kezdve, amikor Ramos tüzet nyitott az iskola biztonsági tisztjére, addig a pillanatig amíg közbe nem léptek a rendőrök.

Kiderült, hogy a fő problémát egy osztályterem ajtaja jelentette, amit a rendőrök nem tudtak betörni, így az iskola egyik alkalmazottjának kellett kulccsal kinyitnia. 

Nyitókép: MTI/AP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2022. május 27. 10:58
https://www.youtube.com/watch?v=OAj1BkoVbX8
Dr. Greta Grünberg
2022. május 27. 00:10
Kellene az emberek agyába egy optogenetikus csíp, amivel vészhelyzetben távoli eléréssel inkapacitálhatóak lennének, a nigrostriatális motoros rendszerük ideiglenes blokkolásával. A Facebook mesterséges intelligenciával egyből le is tilthatná ezeket a közvetítő gyilkosokat és csak a rendőrség oldhatná fel PIN kóddal.
mdave88
2022. május 26. 21:59
https://patriots.win/p/15IEAUJkzi/corn-pop-asks-the-hard-questions/c/
Flagellator1974
2022. május 26. 20:19
"Kiderült, hogy a fő problémát egy osztályterem ajtaja jelentette, amit a rendőrök nem tudtak betörni, így az iskola egyik alkalmazottjának kellett kulccsal kinyitnia." Életképtelen szarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik